Jak se zbavit rzi na kovových předmětech?

Profilova fotka
Dobrý den, potřebovala bych poradit... Na půdě jsme objevili úžasné skvosty... Bohužel, již krapet zkorodované... Máte nějaký již osvědčený prostředek jak se efektivně zbavit rzi? Jakým prostředkem to pak zakonzervujete, aby kovový předmět nezačal ještě rychleji korodovat??? :-) Budu velmi vděčná za každý komentář.. :) Jedná se mi především o odrezování starých žehliček a různých víček od nádob...
Odpovědět
http://www.korchem.cz/produkty/ dole - prostředky pro muzejní konzervaci Běžně používám odrezovač a pak třeba konzervační olej. Ale na nějaké skvosty bych si to netroufl dát.
Odpovědět
@annienellien Na rez se mi osvědčila obyčejná voda (rada od starých řemeslníků). Používala jsem ji hlavně na staré rezavé kuchyňské váhy. Po 2 - 3 dnech rez povolila, očistila jsem ji z velké míry drátěným kartáčkem. Dokonce se pěkně uvolnily i veškeré spoje a váhy šly rozebrat. Já jsem je potom ošetřila odrezovačem a provedla nový nátěr. Záleží ale na tom, o co se jedná a na co to chceš potom použít. Odrezovač dodá sám o sobě kovu dost tmavou barvu a ve vnitřním prostředí by měl i konzervovat bez dalšího nátěru, je ale trochu nepříjemně cítit, což pod dalším nátěrem nevadí.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za rady... Vyzkoušela jsem odrezovač a ocelovým kartáč a šlo to velmi dobře dolů... Navíc se prodává ještě jakýsi ochranný lak proti korozi, který je navíc bezbarvý... Tím to ještě zakonzervovávám, ale odrezovač taky konzervuje, takže je to jedno... Nějakého zápachu jsem si nepovšimla po otření, ale při působení samozřejmě zapáchá... :) Ještě jednou děkuji..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?