Jak vyčistit zašlé spáry v koupelně?

Zdravím všechny ;-) nemáte nějaký typ, jak vyčistit zašlé spáry v koupelně? Hlavně na zemi, častým vytíráním jsou spáry hodně zašlé, původně byly světle béžové, teď jsou spíš špinavě šedé. Předem díky za jakýkoliv typ :-)
Odpovědět
1
2
Keby bola pôvodná farba biela, uirčite by pomohlo savo. Svetlobéžové, neviem, skús vyskúšať na kúskuj, prípadne v rohuu. Len toí treba nechať postáť.
Odpovědět
dank1: Savo mě taky napadlo, ale mám strach, že se pak nezbavím ještě týden toho zápachu z něj :-p ale i tak děkuju za tvou odpověď, pokud nebude lepší typ, zkusím to ;-)
Odpovědět
ja mám na 100% odskúšaný prášok do pečiva, čistila som aj krémovú špárovačku na zemi, kde sa vchádzalo v topánkach s terasy, je ako nová. na mokrejšiu hubku alebo menšiu kefku so stredne tvrdým vlasom / nie zubnú, to by si sa nadrela :-D / dáš prášok do pečiva. krúživým pohybom vyčistíš, umyješ čistou vodou, alebo vodou s troškou kys.citrónovej, prípadne octu a je hotovo a ani to nie je veľa roboty ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Spáry čistím tak,že na mokrý kartáček na nehty nanesu jádrové mýdlo a s tím spáry vydrbu a pak vlhkou hadrou setřu špinavou pěnu.Je dobré dělat to po kouskách,vydrbat a hned setřít.Je to makačka, :-| ale pomáhá to. :-)
Odpovědět
ja mam overenu Fixinelu, staci ju aplikovat do spar a nechat chvilku posobit... skusala som to na bielu aj na "bahamu" sparovacku... na vacsich plochach je to mozno neprakticke a minie sa tak vela pripravku, ale vysledok stoji zato ;-) pouzivam ju aj na vodny kamen na sprchaci, bateriach ci sanite...
Odpovědět
Mne zase kolegyna poradila citron, ale este som to neskusala 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych se toho sava nebala - takove to strikaci savo proti plisnim, s nim mam dobre zkusenosti, vyvetras to razdva, do te doby si budes pripadat jako ve verejnem bazenu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja som použila tuším cif v spreji, klasickú kefku na nechty (http://www.gbiz.sk/archiv/friebslovak...), teplú vodu a handrou som len zotrela tú špinavú vodu.
Odpovědět
Jé, holky, moc vám děkuju za typy x-) nejvíc se mi líbí ten prášek do pečiva, to by mě v životě nenapadlo :-N
Odpovědět
lenuskacicinka já používám savo s eukalypt.vůní.je to gel ;-) máme barvu bahama.je taková do hněda
Odpovědět
KNAUF prišiel s nejakou novinkou "obnovovač špár" ...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Nemáte někdo nějaký typ, jak vybělit zašlé bílé spáry? Máme je nad vanou už fakt "žluté" , ale jinak je obklad ještě OK a hlavně už tu nebudeme déle než rok, dva, tak se mi nechce dávat nové obklady, ale dívat se na ty "žlutý" spáry už se taky nemůžu ]-( :-D Všude jsem četla o tom prášku do pečiva, tak to přítel zkoušel dřít...a makal na tom kolik hodin a trošku lepší to sice bylo, ale furt je to "žlutý"... Někomu se to povedlo něčím vyčistit, prosím? 8-) Děkuju ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@fangi AHOJ DAJ SI WWW.KUPELNE SOUKUP.SK tam maju proastriedky ktore hladas,ja osobne som uz od nich kupoval prostriedok na odranenie cmuh po stavebnych pracach
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Zdravím všechny v nedělní čas :-) Chtěla bych obnovit tuto diskusi. Po 9měsících používání nové koupelny jsem zjistila, že před srpchovým koutem na zemi je zašlá spárovačka. Máte někdo "novější" tip na vybělení? Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veronika.deskova nezoufej, to je jenom zašlá špína, taky se nám to v koupelně dělá. Zjistila jsem, že když v koupelně čistím umyvadla atd. a kapne mi přitom na zem čistící prostředek, který má v sobě aspoň trošku něčeho proti usazeninám, vodnímu kameni atd., třeba i savo, tak to pouští. Stačí nastříkat, chvíli nechat a potom setřít. A nebo se to taky dá nastříkat, rejžákem tomu trošku odpomoct a pak normálně umýt.. Ale je to makačka :-)
Odpovědět
@mulisi Díky zkusím. Jinak jsem na netu našla, že SIKO prodává nějaký čistič spár :-) Ale vyzkouším i něco, co mám doma po ruce, díky .-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Kamarátka to čistila so sodou bikarbonou a fungovalo to.
Odpovědět
savo original, naleješ do spár, chvíľku počkáš, 2-3x prejdeš kefkou po špáre, umyješ čistou vodou a hotovo... ja to ešte rozmáznem po kefkovaní po celej dlaždici, aby sa zabili mikróby :-D a až potom umyjem vodou.... prášky do pečiva, sódu bikarbonu som už dávno vylúčila.....
Odpovědět
a co parny cistic? neskusali ste niekto?
Odpovědět
Profilova fotka
@inabod v kúpeľni mám bielu špárovačku, už asi šiesty rok. Je zájdená, skúšala som aj parný čistič. Ani to s ňou nepohlo. Inak som už vyskúšala aj HG čistič špár, Fixinelu, Savo /rôzne druhy/, taktiež rôzne práškové čističe s bieliacim účinkom. Nič nepomohlo :-( Ja už fakt neviem... ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@petkave ahoj, skúšala si na ten parný čistič nasadiť tú malú okrúhlu kefku? my ju máme v príslušenstve, čistil som to s tým a špáry sú ako nové. máme karcher. treba len viac-krát prejsť po tom istom mieste a trošku pritlačiť. nie je to asi veľmi šetrné k špáre, ale zase nerobí sa to každý deň ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Savo do kupelne na bielenie.
Odpovědět
Profilova fotka
Spáry se dobře vyčistí směsí jedlé sody a citronové šťávy a nebo směsí vody a prášku do pečiva. Dobře funguje i to savo, jak již tady plno lidí psalo. Jen pozor na přípravky typu fixinela, spáry jsou sice čisté, ale fixinela působí tak, že spáry "vyžírá". A není jediná která to dělá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.facebook.com/#!/photo.php?... toto je super :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
@mavor Jé, vyžírá spáry? No to bych potřebovala! Aspoň bych tu strašnou šedou spárovačku nemusela vyškrábávat a mohla tam dát pěkně rovnou jasmínovku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@martule20 :-D tak to doporučuji nechat působit fixinelu min. 2x týdně :-D :-D :-D Ale za jak dlouho to bude vyžrané, to nevím :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mavor :-D :-D :-D Třeba než se v létě nastěhujem, tak to stihne :-D Hlavně aby nesežrala i tu dlažbu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@martule20 :-D Dlažbu nežere, neboj :-D Asi je mlsná :-D
Odpovědět
My používáme Pulirapid. A to téměř na vše...skvele vycistil vanu, umyvadlo, kachlicky vcetne spar...je super i na vodni kamen i na zasle spary...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?