Kam umístit koš na prádlo?

Kam umístit koš na prádlo pokud bude 1 koupelna v přízemí a jedna v prvním patře. A pračku plánujeme do technické místnosti v přízemí? Jak to máte řešené, aby se prádlo pořád nepřenášelo sem a tam. Shoz na prádlo se nám nechce realizovat. Děkuji za tipy.
Odpovědět
@janazzz proč nechcete jít do shozu? Ono to o moc lépe řešit nejde... idealne shoz z horni a bocni vhoz z dolni. Pokud dolni nebude tak moc vyuzivana, tak jen horni shoz.
Odpovědět
Profilova fotka
@janazzz Máme to podobně - koupelna se sprchou dole (předpokládám, že bude využívanější), druhá s vanou nahoře. Pračka a sušička budou v technické v přízemí, přímo naproti koupelně. A do technické plánuju i koše na prádlo a rovnou třídit.
Odpovědět
Ideální by byl shoz, já už se na něj moc těším, možná mě praní bude i bavit :-D Pokud shoz nechcete, tak asi nejpraktičtější je mít koš na prádlo v každé koupelně. Nevím, jestli hlavně ostatní členy rodiny, bude bavit každý večer/ráno nosit prádlo do technické ...
Odpovědět
@janazzz Shoz na prádlo je dle mých zkušeností zbytečný. Máme v přízemí v koupelně pračku, vedle sušičku a sprchový kout. V podkroví máme v koupelně vanu. Koš na prádlo máme dole nad pračkou.
Odpovědět
@hafik37 Tak me to prave napada take. Ale pokud pujdeme vecer do koupelny horni, dolu s pradlem se nam chtit nebude. Leda dva kose na pradlo, jeden dole, jeden nahore. Ale pak zase az se bude prat, tak se bude behat nahoru, dolu. Nevim, jak to nejlepe vyresit.
Odpovědět
@janazzz záleží jak moc plánujete ty koupelny využívat. Pokud u vás bude horní ta méně využívaná, tak asi z dolní to odnášejte do technické a nahoru dejte koš, se kterým sice budete muset, ale ne tak často pokud nebude využívaná tolik. Pokud jí využíváte vy nebo děti často, tak bez shozu s tím budete lítat furt nahoru dolů. Nebo pak dát pračku do horní koupelny a prát tam.
Odpovědět
@ookami_hime to právě těžko říct před nastěhováním. Momentálně ještě bydlíme v bytě, máme jedinou pidi koupelnu, kde je i koš na prádlo a pračka. Takže těžko říct, jak kdo bude využívat vanu nahoře či sprchu dole.
Odpovědět
@janazzz aha :/
Odpovědět
Profilova fotka
koš bych dala k pračce. Oblečení čisté i špinavé z koupelny stejně odnášíme, tak není problém se s tím špinavým stavit v technické. Nahoru bych dala případně další, třeba malý nebo pytel, abyste tedy nemuseli před spaním dolů kvůli jedněm trenkám nebo házet na zem a při jakékoliv cestě dolů se to dá odnést (třeba hned ráno). Náš mladej má takhle v pokojíčku pěknou látkovou tašku, špínu do ní střádá a čas od času snese dolů a vyklopí do koše u pračky (nesprchuje se denně, někdy se převléká častěji než při mytí, pyžamo, věci ze sportu,...)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám stejné rozmístění:-) koupila jsem si sadu dvou košů na bellarose.cz, jeden malý je nahoře v koupelně, mají tam děti pokoj a sami si tam prádlo zanesou. Druhý velký (spíš obří:-)) je v technické u pračky, ze spodní koupelny to jsou tři kroky. Když jdu prát (tak jednou za 3 dny), odnesu si ten malý dolů, je lehký, s ušima a nijak mě to neobtěžuje:-)
Odpovědět
Kdybych mela koupelny a technickou jako vy a bez moznosti shozu pradla, dala bych do kazde koupelny jeden kos a pred pranim bych obe koupelny obesla a kose si prenesla do technicke, kde bych pradlo roztridila a vyprala.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám v baráku koupelny 3, koše na prádlo dva. Jeden je na horní chodbě, je s vyndavatelným textilním vnitřkem. Máme na patře oba děcáky, ložnici, koupelnu. V přízemí je pračka v další koupelně a taky tam mám koš na prádlo. Když peru, vytáhnu z horního koše tu vnitřní tašku, donesu dolů, vysypu, roztřídím a peru. Nevidím v tom problém.
Odpovědět
Článek se načítá
Shoz se mi v časopisech také moc líbil. Nemám ho a nakonec mi ani nechybí. Dole v koupelně mám vedle pračky jeden koš. V horní koupelně mám zatím kbelík, který podle potřeby odnesu a zvrhnu do koše vedle pračky. Pokud je větší úklid, třeba převlékání postelí a debordelizace pokojíků, tak používám "shoz". Házím vše přes zábradlí a dole je schodiště hned vedle koupelny, a to ten úklid fakt lítá. :-D To mě pak hodně baví, za mě bych ani jiný shoz už nechtěla.
Odpovědět
@janazzz nejlépe se to vyřeší jednopodlažní domácností, domácnost na 2 patra je nepraktická hned víckrát-život na schodech :-p
Odpovědět
@catle to možná ano, ale někdy není pozemek tak velký, aby na něm mohl být bungalov umístěný.
Odpovědět
Máme to taky tak, v každé koupelně máme jeden koš. Vždycky vyperu nejdřív ten co je dole vedle pračky a když je vše vyprané, tak prostě koše prohodím a peru ten horní.
Odpovědět
@catle nesouhlasím. Já jsem ráda, že máme patro. Poskytuje to lepší soukromí všem. Když jsou dole hosté, vůbec o nás neví. Nahoře máme soukromí, návštěvy tam nechodí, dole máme zase spíše takovou reprezentativní část. Na schodech fakt nežijeme, většinou je to tak, že vstanu a jdu dolů do obýváku, kde jsem většinu dne. Uklízím, vařím, pracuju. Večer jdu zase nahoru do ložnice. Nevidím v tom naprosto žádný problém. Navíc díky tomu máme na malinkém pozemku relativně velký dům a jsme spokojeni.
Odpovědět
Profilova fotka
@vitezove protože nemáte děti, až přijdou, budete pár let opravdu žít na schodech ;-) A když si dobře poskládáte jednopodlažní dům, neruší vás návštěvy ani tam ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Vyrostla jsem v domě se schody a máte pravdu, několik let jsme opravdu žili na schodech. Lepší věc pro děti si nedovedu představit - prolézačka, sjezdovka, čítárna, zašívárna, škola pro panenky, základna pro terénní autodráhu nebo kuličkovou dráhu, ... A pro dospělé způsob, jak do svého života nenásilně a nenápadně vnést trochu pohybu navíc. Vždycky si raději vyběhnu schody na horní záchod, než abych šla na dolní. A ano, měli jsme zlámané nohy, vyvrknuté kotníky a byli nemocní, schody mě neštvaly nikdy.
Odpovědět
@vitezove Když jsou dole hosté, vůbec o nás neví - vy před hosty utíkáte? =-) My když máme hosty,tak se jim věnujeme,ale ted už,když jsme starší,už nehrajem na přespávací návštěvy,máme už moc rádi svůj klid a držíme se hesla že ryba i návštěva po 3 hodinách začínají smrdět,takže je nejlepší jim udělat pápá ;-)
Odpovědět
@catle hm... my asi tak staří nejsme. Jsme rádi, když u nás někdo přespí. Hostům se věnujeme, když pak jdou spát, mají celé patro pro sebe, mají vlastní koupelnu, záchod, pokoj a klid. A my taky, často tu jsou kamarádi přes víkend a my jsme rádi.
Odpovědět
Naprosto souhlasim, horni patro je soukroma cast domu pro rodinu, dolni patro je pro uzivani pres den a pro hosty. My jsme naopak nechteli bugalov, prijde nam jako byt se zahradou. Ale je to kazdeho preference, co mu vyhovuje. Kazdopadne take jsem vyrostla v patrovem dome a nikdy to problem nebyl. Kos na pradlo jsme meli v horni i dolni koupelne, z horni se sebralo pradlo a odneslo se pri prani do dolni koupelny, kde se vytridily barvy a tam se i vypralo. V dolni koupelne byla pracka. Vyhovovalo to.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?