Koupě nového bytu - co vyměnit?

Hezky den, Chci se zeptat, co vsechno jste si po nastehovani se do koupeneho bytu menili Po původních majitelich, kdyz jste nedelali rekonstrukci? Napada me tak akorat zachodove prkenko, jinak vse samozrejme prolit dukladne desinfekci... Spise mi jde o to, co jste konkrétně resili vy ostatni at vim.na co se pote pripadne Zamerit. Byt, ktery kupujeme je po starším, silnejsim,nevonicim panovi, takze chci i vymalovat a mit to Vsechno cistounke. Mam slibenou i desinfekci z nemocnice, tak to snad bude driak...:-)
Odpovědět
Neměnili jsme nic. Jen vydezinfikovali savem. Ale stěhovali jsme se po normálních lidech. Osobně nevidím důvod, proč vyhazovat věci, které fungují a jsou relativně ok.
Odpovědět
Profilova fotka
Malovala bych taky, úklidu moc nefandím - ne, že bych neuklízela, ale hobby to zrovna není :D takže bych si objednala úklidovku, koberce pryč a veškeré podobné textilie a je to jako nový :)
Odpovědět
Pozvete si uklidivou firmu a máte po starostech.Pokud se bojíte stenic tak můžete nechat byt deratizovat.
Odpovědět
Oprava - vyhodili jsme textilie a vymalovali, to je snad samozrejme. Jinak mi používání věcí "po někom" nevadí.
Odpovědět
ahoj, my měnili vše, ale proto, že byt byl opravdu nevyhovující a s celkovou rekonstrukcí jsme počítali. Pokud dispozice a věci tam fungují, není důvod je měnit, určitě bych vymalovala - to pocitu novoty a čistoty hodně pomůže a nestojí to moc, vydrhnutí koupelny, desinfekce za mě samozřejmost, výměna wc prkýnka také. Pokud jsou tam koberce a chcete je zachovat tak určitě vytepovat, za mě veškeré tyhle textilie vyhodit - záclony atd.... Pokud necháváte nábytek, tak bych určitě zase pořádně umyla, přejela desinfekcí, následně nějakou leštěnkou či něčím na oživení dle materiálu. A bude to v pohodě. Co se týká čištění - na wc vřele doporučuji tablety do wc denkmit z DM drogerie - hází se přímo do mísy, krásně vybělí mísu, případně bych se nebála použít i na vanu pokud by tam byly nějaké "fleky" . Ať se vám pěkně bydlí.
Odpovědět
@tometa no tak ty mě vůbec nenapadly.... mám z toho husí kůži, ale myslím si, že takový problém tam nebude... když jsme tam byly měl vcelku naklizeno na chlapa, a relativně čisto (až na puch), spíš mi šlo o takový ten pocit, co dát pryč a tak...
Odpovědět
vlastně všechno, dělali jsme totální rekonstrukci celého bytu
Odpovědět
Stěhovali jsme se do domečku, kde měla paní doma psy... takže jsme vyházeli koberce (které byly ale i tak staré a ošklivé) a dali koberec nový (po čase plovoučku), oškrábali stěny a vymalovali (to dělá asi nejvíc, ta malba to všechno očistila a navoněla :) Jinak jsme dělali novou koupelnu (obklady a dlažbu, sprcháč místo vany), ale záchod jsme zachovali, snad i s prkýnkem (to už si nepamatuji), použili jsme i umyvadlo a baterie, bylo to funkční a "zadarmo" :-D A vyházeli jsme nábytek, byl nevyhovující a taky načichlý od psů. A nechala jsem si záclonu do kuchyně, hodila se mi barevně a mám ji dodnes :) :) Kuchyň jsme dělali novou (linku, rozvody vody), protože tady vlastně žádná nebyla. Když se člověk stěhuje do podnájmu, tak je to "horší", třeba s cizími skříněmi bych měla asi docela problém.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme zlikvidovali nábytek, koberce, garniže a nakonec i původní korkovou podlahu (ale to byla specialitka, pán před námi byt pronajímal, uhnízdili se tu štěnice i když prošel dvěma deratizacemi přeci jen korek a nábytek šel raději pryč). Koupelnu jsme doladili svými zrcadli poličkami, věšáky atd. ale zařízení jsme nechali. Jen myslím odpad od vany manžel vyměňoval. To je možná docela dobré taky vzít v úvahu :). Kuchyni jsme dělali komplet, ale byla v nepoužitelném stavu.... Normální kuchyn bych zrenovavala příp. vyměnila dřez a spotřebiče. Byt už ale měl vyměněné umakartové jádro za sádrokarton a dispozici jsme nechali, protože architektka řekla, že s tím stejně nic moc udělat nejde (všude jsou okna přes celé pokoje a tam kde nejsou jsou soupačky :)).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?