Zašlé sklo z myčky - co s tím?

Zdravim, jdu si pro radu. Kdosi nam rek ze kdyz pouzivame kapsle na myti nadoby kde je i lestidlo - Jar Platinum ALL in One tak kdyz davame lestidlo jeste i samostatne tak ze tam toho je moc a sklinky vypadaji jakoby zasle. Mate nekdo s timhle zkusenost jestli tam davat zvlast navic nebo staci jen kapsle? Diky mic za typi a rady
Odpovědět
@zdenna Já za sebe mohu říct, že tablety Jar Platinum byly ty nejhorší, jaké jsem vyzkoušela. Na nádobí a hlavně na skle nechávaly povlak. Když jsem ze sklenice pila čistou vodu, bylo to v ní strašně cítit... Po této zkušenosti jsem se rozhodla dávat do myčky (a vlastně všude :) ) co nejméně chemie, tzn. používám ekologické tablety na mytí 3v1, nepřidávám žádné leštidlo a občas přidám ekologickou sůl na změkčení vody. A mohu říct, že nádobí je perfektně umyto, leskne se, na sklenicích a příborech nezůstávají zachlé kapky.. Výsledek srovnatelný, ne-li nepší než s nejlepšími tabletami od Finishe Quantum Max.
Odpovědět
@zdenna já se s tím povlakem setkala u příbuzných, ale už si nepamatuji, co používali. Za sebe můžu doporučit prášek místo tablet (kupuji dm nebo lidl) a místí leštidla ocet :)
Odpovědět
@nikra_ muzete mi dat prosim co presne davate do te mycky? Chci to zkusit misto tablet. I tu sul. Dekuji moc
Odpovědět
@zdenna Momentálně si vozím z Rakouska tyto tablety do myčky: http://www.bipa.at/claro/claro-oeko-c... či tyto http://www.bipa.at/claro/claro-alles-... a od stejné značky i sůl do myčky. Ale v česku je skvělá řada Dentkmit nature z Dm drogerie http://www.dm-drogeriemarkt.cz/cz_hom.... Samozřejmě existují ekologické tablety/prášky na mytí i od jiných značek, ale cena za jedno mytí už je okolo cca 10 korun. Já se snažím vejít do těch 5 korun za tabletu.
Odpovědět
@nikra_ moc dekuji. Takze pouze tablety bez lestidla navic
Odpovědět
@zdenna Ano, přesně tak :) Ale my máme měkkou vodu, nemám ověřeno, jak tato kombinace půvobí ve tvrdé vodě.
Odpovědět
@nikra_ mame neco mezi mnekou a tvrdou. Dobreme rablety co mame a zkusime. Bud to bude lepsi nebo ne :) jeste jednou diky
Odpovědět
Nevím, ale ja mam na myčce program 3v1, který automaticky vypne přívod lestidla a soli. Je to program urceny prave pro tablety. V každé tablete je obsazeno vse, takže není důvod pouštět ještě navíc leštidlo - škoda peněz. Se značkou tablet nemam problem, pouzival jsem jak Jar, další značky, tak i nějaké polské z tržnice a vse bez problemu. Myčku mam asi 10let starou AEG.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?