Nepořádek na stavbě

Jen dotaz týkající se vašich zkušeností se stavební firmou. Děláme rekonstrukci domu. Kolem domu je na více místech neustále buď materiál nebo předměty z domu, které jsou na vyhození. Na první pohled velký nepořádek. Také garáž je plná různého materiálu. Teď jsme zjistili, že na pozemku jsou i věci, které nám nepatří. Nejspíš odpad odjinud (stará lednice, kamna, trubky, okno). Manžela už to naštvalo, že si u nás dělají skladiště. Máme vytýkat? Když manžel v minulosti párkrát na nepořádek upozornil, firma odpad odvezla, ale brzy je pozemek kolem domu opět plný. Jinak jsme s firmou+- spokojeni. Nevím, zda toto hrotit, myslím, že jsou vážnější věci na stavbě, ale je pravda, že si to možná dovolí jen tam, kde mohou. Jaký je váš názor?
Odpovědět
Profilova fotka
@jane_n Já mám v tomhle případě jasno. Můj dům a moje pravidla. Odpad z mé stavby na pozemku může být, ale měli by ho pravidelně likvidovat. Stejně Vám pak musí dát doklad o likvidaci odpadů pro kolaudaci. Nemusíme dodržovat 5S, ale i tohle o něčem svědčí. Nadruhou stranu, umění se lidsky dohodnout a né to hrotit přes sankce.
Odpovědět
@kossakowski1980 My jsme se právě proti ničemu tvrdé neohrazovali. Pouze jsme jen řekli, aby odpad odvezli, když už tam byl dlouho a bylo ho hodně. Ale jak je vidět, dlouhodobě to nemá žádný efekt. A ještě u nás teď složili i cizí odpad. Jak říkáte, o něčem to svědčí. Neustále bychom museli na neco tlačit a pak to funguje. Ale to my neděláme.
Odpovědět
@jane_n se stavební firmou, která nám dělala část domu jsem měl ve smlouvě, že veškerý svůj odpad bude řádně likvidovat a nebude na stavbě a okolí nechávat bordel. Když jsem měl následně i jiné řemeslníky, tak občas se někde povalovalo, ale uklízeli automaticky, což mě až překvapovalo. Pokud je to nepořádek překračující nějakou vaší mez, tak bych si se vší slušností promluvil s vedoucím té vaší party, ať jsou jasná pravidla. Já jsem vyrůstal v paneláku a nějak mi v hlavě zůstalo heslo z nástěnky "pořádek dělá přátele". Tím se tak nějak řídím stále.
Odpovědět
Profilova fotka
no koukám, že sis vzala z adminky priklad a zakladas duplicitní stejne téma, jak do fotoblogů tak i sem, no nic. Já to mel na stavbe taky trochu jinak nez se pise výš. Já si bordel likvidoval sám. Nechtel jsem aby firma, kterou platim, platil za neco co muzu udelat sam. Nakonec jsem to spocital a odvoz bordelu mi zabral cca týden po 6ti hodinách. Na firmě jsem nechal jenom odvoz vetsich veci, na které jsem nemel vozík. A to odvezli za sobotni dopoledne. Takže každý si dokaze spocitat, kolik by to asi mohlo byt v penezich. No moc nechapu tu logiku, proc by meli prevazet od nekoho bordel k vam a pak zase jinam, nebo ho pak stejne likvidovat, smysl mi to moc nedava, ale deji se ruzne veci. Kazdopadne se ztototnuju s nazorem ze moje stavba, muj bordel a nic vic. Takze je dobre je na to upozornit a nejlepe to mit smluvne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?