Potravinoví moli, ale v šatně - jak se jich zbavit?

Profilova fotka
Zdravím, má prosím někdo zkušenost s potravinovými moli v šatně s oblečením? Jsme nastěhovaní do cihlové novostavby od března a asi měsíc bojuju ve své vysněné šatně, kde jsou vestavěné otevřené skříně, s moli, ale potravinovými! Všude mám lapače, rozvěšenou levanduli a jiný prostředky (i proti molům šatním) a pořád se množí. Vůbec nevím odkud - všechno oblečení jsem vyprala, vysušila, police vytřela, vše očistila, ale jsou tam pořád. Larvy jsem nikde nenašla, ani nic zničeného. Nevíte, co by v šatně mohl žrát potravinový mol? Děkuji a hezký den všem :-). Snad někdo poradí!
Odpovědět
Profilova fotka
tak potravinových molů jsme se zbavovali asi rok, bydleli tedy v kuchyni ale nejspíš se můžou přestěhovat kamkoliv po bytě. Měli jsme ty lapače- nálepky, pomohlo i vymytí polic octovou vodou. A každého, který kolem prolél nemilosrdně rozplácnout mezi dlaněmi- prostě je vybít. Nemáte někde za skříní něco, co by mohli žrát? Jednou jsem je odhalila ve staré zapomenuté bonboniéře.
Odpovědět
Taky mě napadlo něco za skříní. Nám se takhle jednou usídlili ve vysavači, ale to nejspíš byl šatní.
Odpovědět
Profilova fotka
@kocicak123 @monis123 Dík za odpovědi. Ty vestavné skříně jsou tam napevno a předtím tam byla holá zeď. Vůbec nevím, co by mohli žrát zrovna v šatně. Mám tam ještě papírové úložné krabice, ty jsem všechny prohlídla, jestli náhodou nežerou je a nic jsem nenašla. Já vlastně ani nevím, co mám hledat. Vždycky vidím až ty motýlky - buď na zdi, nebo přilepené :-(. Ještě nemáme sítě v oknech, tak si myslím, že lítají z venku, ale i tak je to otrava :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem měl tento problém a nakonec byli ve vysavači.
Odpovědět
Teď hodně lítají zvenku, takže vůbec je tam nemusíte mít usídlené, ale je třeba tomu zabránit. Mě se nejvíc osvědčili mololapky od Raidu. Jsou teda pěkně drahé, 2 ks asi 120 korun, ale na ty obyčejné ty potvory vůbec nešly...mám jednu nalepenou stále ve spíži, a občas se nějaký mol přilepí a druhou mám dole ve sklepě kde mám mouky, zavařeniny a tak a ta je docela plná jen těch co lítají zvenku, protože v potravinách jsem je nenašla.. Milují čokoládu, ořechy a mouky, všechno je nejlepší mít v dózách, jinak se do toho pustí a pak se jich zbavit je děs...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
@xjulinkax dobrý den, našla jste nakonec zdroj těch molů v šatně? Mám ten samý problém, bydlíme pár týdnů, oblečení vše vyprané a v šatně každý den najdu několik molů. Nechápu, odkud se mohou brát. ěkuji předem za odpověď.
Odpovědět
Taky mame ve spizi i mezi oblecenim mololapky od Raidu. Na oknech site proti hmyzu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
levandule a mololapky u nas zabraly
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?