Připečené folie na rámech plastových oken, čím odstranit?

Prosím o radu. Pěkně jsme si přidělali práci tím, že jsme z nových plastových oken - z rám§ - nesundali tu ochrannou folii (aby to pak jako při mytí bylo čistší... =-) ). Takže se folie párkrát ohřála na sluníčku, párkrát omrzla...no a vysledek, že nejde sundat. Díkybohu teda z větší části ano, ale zůstaly tam sem tam cáry a jinak, než nehtem to dolů nejde. Nehty už jsem si orvala a víc jich nemám a už je nehodlám obětovat. Nemá někdo podobně "chytrou" zkušenost jak my? A vypořádal se s tím někdo bezbolestně a bez poškození sebe i oken? Moc děkuji.
Odpovědět
co třeba škrabkou na indukci?
Odpovědět
s fólií zkušenost nemám, ale s fasádním lepidlem jo, pomohla houbička na nádobí..jinak pozor i na folie na okapech a svodech, taky mají tendence se zapékat. Pevné nervy při čištění..
Odpovědět
Profilova fotka
Nám naštěstí bylo hned řečeno, sundat, takže jsme sundali hned ten den, co nám dali okna, ale na zahradním domku jsme zapomněli a je to už 3 roky a vzdali jsme to, neboť jak říkáte - škrábat nehtem nebo opatrně nožem.. dolů to nejde, zůstali tam takové jakoby cáry.. zkoušeli jsme všechno, nešlo to ničím dolů.. Je to naštěstí jen na zahradním domku.. Třeba ještě má někdo nějakou radu..
Odpovědět
Žádný fígl na to neexistuje, jediný fígl je v tom sundat to po montáži, protože takový je správný postup. Pokud to tam někdo nechá, tak to tam bude už nadobro... Jedině mechanicky (nehtem, žiletkou), ale stejně poškrábete i okna, takže je to tak nějak jedno...
Odpovědět
Profilova fotka
Řešili jsme před lety stejný problém. Zkoušeli jsme vše, nakonec pomohla obyčejná kuchyňská soda. Připravila jsem z ní teplý roztok. Chce to velkou dávku trpělivosti, ale nakonec to šlo dolů.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
tak to netuším zkuset zavolat tam odkud okna máte...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?