Robotický nebo centrální vysavač do bungalovu?

Profilova fotka
Prosím o zkušenosti... Budeme mít bungalov o velikosti cca 170 m2 a rozhodujeme se, zda pořídit centrální vysavač nebo postačí robot. Já bych radši robota, ale manžel je pro centrál - jak to máte vy? Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Mám obojí. Pokud chceš volit mezi nimi, tak centrál. Robot využívám na běžný úklid místo zametení (přece jen nevysaje tak dobře a všude) a jednou týdně poořádně vyluxuju centrálem.
Odpovědět
Profilova fotka
My nemáme centrál, ale normální vysavač a robot. Jak psala aneri53, robot je jen na takové rychlé vysátí, když nestíhám, ale není 100%, takže to pak jednou týdně přejedu vysavačem já.
Odpovědět
My máme robota a normální vysavač. Všude plovoučky. Jsem ráda, že robot mi denně vyluxuje chuchvalce prachu. Pak jednou týdně setřu za robotem a je to v pohodě, Centrál mi nechybí. Robota denně čistím. Prach tedy v domě neshromažďuji. Příště bych opět volila stejně.
Odpovědět
Profilova fotka
Teprve stavíme, ale taky bungalov (165m). Centrál jsme zvažovali, nechali i nacenit a to rozhodlo. Do bungalovu nám to přišlo jako zbytečně drahá sranda. Takže bude normální vysavač plus robot. Vysavač budu muset zapojit max do 2 zásuvek, abych vysála celý prostor, což mi nepřijde nijak hrozné. S dlouhou hadicí od centrálu by to u nás o nic praktičtější nebylo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
ahoj, když si budeš instalaci dělat sama, tak až tam draho tě to nevyjde. My jsme si dokázali vysavač namontovat se vším všudy za necelých 17 tisíc. K těm rozdílům mezi robotickým a centrálních bych doporučoval přečíst tento článek http://www.centralnivysavace.cz/clank...
Odpovědět
Šla bych do centrálu, robot mi příjde dost drahá sranda, která neuklidí a o nějaké úspoře času nemůže být řeč, to co v rychlosti zametu a smetu na smetáček, obvykle zabere čištění robota. Za mě je to jen módní krám za zbytečný prachy. Pokud jde o peníze nechte si udělat rozvody a přístroj kupte později. Já mám v technické místnosti technický vysavač, má dlouhou hadici a šňůr, velký výkon a tah jako hrom!. Pokud bych si mohla vybrat šla bych do centrálu, který v našem starém domě nebyl možný.
Odpovědět
z pohledu čistoty doporučuju centrál, chtěli jsme si instalaci udělat sami, ale máme více pater, takové komplikované, takže jsme si to nakonec nechali udělat, protože pán to měl během chvilky a bez zbytečných prořezů, ale do bungalovu to určitě zvládnete. Tenkrát hadice do zdi neexistovala, dnes bych do ní šla. Ale zrovna tak to asi zvládnete s klasickým vysavačem, u nás bylo rozhodnuto pro centrál díky hodně schodům...
Odpovědět
Profilova fotka
centrál a robot se nevylučují nebo snad ano? ;-) Máme robota a nemůžu si ho vynachválit, všude, kam se dostane, vyluxuje dobře (používám ho jen v pokojích na kobercích, plovoučku se snažím pravidelně udržovat smetákem nebo mopem), pak už to stačí jen oběhnout velkým vysavačem v rozích a je vyluxováno za 15 minut. Dělat to ručně mám to minimálně na hodinu. Jde o to, že robot uspoří čas, může pracovat zatímco já se věnuji něčemu jinému. Jsem s robotem spokojená, vyčištěný je za 2 minuty. Ale klasickou hadici ať už centrál nebo klasický vysavač k robotu je určitě potřeba, už jen třeba na čalounění nebo na pavučiny
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Doma máme robota (jako dárek), ale nejsme s tím moc spokojená. Větší drobky nevysaje a je dost hlučný. Některá místa nevysaje vůbec. Navíc teď ještě sonduju, jestli nám neničí nábytek. Radši to oběhnu sama s klasickým vysavačem za sebou a za 15 min. je klídek.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
řeším zrovna stejnou otázku, pro co jste se nakonec rozhodly? díky
Odpovědět
My máme irobota Rombu 870 (první model bez kartáčů) a jsem spokojená. Krásně mi zajede pod nábytek takže se tam nedrží prach, vytírám tak jednou za 2-3 týdny.
Odpovědět
Centrál rozhodně nedoporučuji. Nevidím žádné výhody, které by měl přinášet. Je to věc, která stojí dost velké peníze a ve výsledku stejně za sebou taháš těžkou, otravnou hadici a vysáváš ručně. Máme ho na penzionu, kdyby byly udělané pro úklid přístupné zásuvky, dávno by se pořídil obyčejný vysavač. Za peníze, které ušetříš, když si centrál nedáš, si můžeš každé čtyři roky koupit nový slušný vysavač, který ti udělá stejnou službu a který bude pro manipulaci mnohem pohodlnější. Pravděpodobně to ale nebude vůbec potřeba :-) Hadici z centrálu musíš někde skladovat (není malá), někde musíš mít místo, kam ti bude padat nepořádek (může mírně prášit), pokazit se může úplně stejně jako cokoli jiného. Být tebou, investuji raději do pořádného robotického vysavače (např. Neato vyšší řady nebo Vorwerk), jsou dražší, ale uklidí opravdu všude (laserové navádění), projedou byt/dům místo po místu, samy zadokují, uklízet můžou klidně každý den, když si je naprogramuješ. Cenově to vyjde pořád lépe. A k tomu si kup nějaký obyčejný, lehký vysavač, kterým jednou za čas projedeš rohy a místa, kam se robot nedostane. Budeš mít výrazně míň práce a, pokud nevysáváš denně, uklizeno pravděpodobně líp.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Dekuji za rady, to se skladováním a přenášení hadice mě nenapadlo, je rozhodnuto. U centrálu je skvělá sterbina a kdyby byly hadice v každé díře, tak perfekt. Ale na to nemáme, a cena x pohodlí s obr hadici = zůstaneme u klasického vysavace, doplníme robotem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?