Taky vás tak štve hadice od centrálního vysavače?

Skoro rok mám centrální vysavač, těšila jsem se, že úklid s ním bude jednodušší, ale místo toho mě hrozně rozčiluje, jak se ta dlouhá hadice neustále někde motá a hlavně se ohýbá a já se musím neustále vracet a porovnávat ji... Máte to taky tak nebo máte nějakou vychytávku? :-S
Odpovědět
proto jsem o něm v domě ani neuvažovala, ale to jsem moc nepomohla ...
Odpovědět
no to jsi teda moc nepomohla ;-) , kolikrát mám chuť vytáhnout starý vysavač a tahat za sebou jen šňůru, jediné proč se s tou hadicí ještě otravuju je to, že si říkám, že je to zdravější (že to ten vysavač vyfukuje rovnou ven)....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@plomba Já o centrálním vysavači také uvažuji, či tedy jsem pro něj rozhodnutá. Ale protože mě také rozčilovala ta představa té dlouhé hadice, jak ji někam přenáším, někde skladuju - tak si nechám dát hadici do zdi http://www.centralni-vysavace-husky.c... Snad to bude lepší :-)
Odpovědět
@am760 a už ses na tu hadici do zdi ptala? Já jsem o ní taky uvažovala, ale bylo mi vysvětleno, že to není tak jednoduché - musí na ni být dost prostoru ve zdi....
Odpovědět
Ptala, o rozměrech tedy zatím nepadla řeč - jen cenové navýšení je cca o 15 000 :-( Netušíš, jak tedy musí být ta zeď široká?
Odpovědět
Vyhoďte ho a pořiďte si robotický vysavač. :-) Je ideální. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Páni, díky této diskusi jsem se poprvé dozvěděla že něco takového existuje, vypadá to zajímavě ... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já s hadicí problém nemám. Máme 9m dlouhou a nikde se mi tedy nemotá ani ohýbá. A schovanou jí mám na chodbě ve skříňce.
Odpovědět
@dracula Asi věc názoru. Já nedám na centrál dopustit a zase jsem vyhodila robota. :-D
Odpovědět
@plomba zatím ještě nebydlíme, takže ho neužíváme denně, ale co jsme sem tam povysávali, tak hadice se nekroutila. Nakonec jsme koupili i takovou krátkou smršťovací, která je lehká, variabilní, skladná.
Odpovědět
@aneri53 Jéééžiš, vyhodit robota? To jste asi museli mít nějaký šmejd. Jinak mi to nejde do hlavy. Já na něj nedám dopustit. Mám ho načasovaného tak, že když přijdu z práce, je všude krásně uklizeno a já nehnu brvou. Máme kvalitní výrobek a fakt denně toho sebere mnoho. Sama bych denně neluxovala a takto je očividně méně prachu v celém domě.
Odpovědět
@plomba Vysávala jsem s ním v Anglii a ta hadice mě pěkně štvala. Dnes už se dělá hadice, která ti zajede do zdi a vytahuješ si ji podle potřeby.
Odpovědět
Článek se načítá
@dracula Víc než ten centrální vysavač mě právě zajímá ten dobrý robotický vysavač. Mohla bys mi písnout prosím typ a výrobce? Zatím jsem slyšela hodně kladných recenzí na iRobot Roomba. Nemáš ho náhodou taky?
Odpovědět
@katty.w Máme vorwerk. Ale ta roomba je prý dobrá. Vorwerk je vynikající v tom, že má nikoliv kulatý tvar jako většina robotů, ale tvar do luku (písmeno D). Takže pěkně zajede do rohu. Fakt je vynikající. Pravdou je, že je třeba mít volnou podlahu. Jsou domácnosti, kde mají na zemi plno hraček a překážek. Tam bych robotický vysavač nepouštěla. My máme většinu skříněk zavěšenu tak, aby se pod nimi dalo vytřít a robot tam zajede.
Odpovědět
@dracula Moc děkuji za odpověď :-)
Odpovědět
@dracula No já myslím, že to šmejd nebyl - měla jsem iRobot Roomba, ten nejdražší. Asi jsem měla přehnaná očekávání. Neříkám, že na takový běžný úklid (místo zametení) to nebylo dobré, ale vadilo mi, že se nedostal kloudně do rohů, pod stolem neuklidil, protože tam překážejí židle, narážel do vysokých květináčů apod. Prostě pro mě je lepší 1-2 za týden vysát centrálem, jinak zamést, ev. vytřít (máme všude plov. podlahu) a je to. Ale někomu může vyhovovat. Každému kdo uvažuje o koupi bych doporučovala si ho někde půjčit, vyzkoušet a pak se rozhodnout.
Odpovědět
děvčata, nejsem úplně odborník na vysávání, na ty roboty me užije víc. Takže pokud náhodou uvažujete o robotu, tak pro Vorwerk vyrábí vysávací roboty americká firma Neato. Vorwerk kobold je starší verzí robota Neato XV Signature Pro. Neato je i o dost levnější než vorwerk. Kdyby se někomu tahle informace hodila :)
Odpovědět
@velman TAK TO JE DOBRÉ VĚDĚT PRO PŘÍŠTĚ. :-) @aneri53 Taky si myslím, že je dobré si robota vyzkoušet. My ho měli také nejdříve půjčený na několik dnů.
Odpovědět
Jsem trošku na rozpacích. Nechali jsme si nacenit CV - klasický. Když jsem se zmínila pánovi o hadici ve zdi, tak mi to i rozmlouval. Říkal, že jak je ta látka na té hadici, tak se na to nabaluje při vysávání prach a pak se s tím prachem ta hadice natáhne do zdi - že si na to lidi stěžují. Tak nevím......... Nemáte někdo zkušenost?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
|-|
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Zvolili jsme robotický vysavač, podobně jak už někdo popisuje a je to spokojenost. Chápu ale, že dost záleží na dispozicích a vůbec celé ploše.
Odpovědět
Prosím vás, můžete mi někdo říct, jak LEHKÁ je ta vysávací hadice? Všude píšou lehká, ale váhu nikde.
Odpovědět
@dracula No nevím, já si koupila Roombu za 23 tis., a také jsem ho vyhodila. Pořád to bouralo do nábytku a šmejdilo to jednu místnost hodinu a drobky to spíš rozmetalo, než aby je to uklidilo. Koupila jsem si k tomu i takové panely, aby to jelo jen tam kam chci, ale stejně byl naprosto zmatený. Uklidit tedy rozhodně umím lépe. Ještě pořád žral kabely, takže se nemohl nechat o samotě a byl dost hlučný :-D :-D :-D Rozhodně to není vhodné pro lidi s dlouhými vlasy, protože čistit kartáče byla práce na další dvě hodiny, a to si člověk za tu dobu mohl uklidit byt/dům sám.
Odpovědět
@aneri53 Naprosto stejnou zkušenost se stejným vysavačem mám i já :-)
Odpovědět
@plomba Tak to musím říct, že jsem ráda, že má někdo stejné pocity z centrálu. U bráchy jsem viděla vysavač obyčejný za 2,5 tisíce s perfektním tichým režimem, různými výkonovými stupni a musím říct, že luxoval mnohem lépe. Nevím, jak vy, ale já u centrálu nemám nastavení různých stupňů pro vysávání, není tam žádné tlačítko "ubrat", "přidat". Hadici mám asi moc velkou, zamotává se mi a občas se mi ohne, že nelze vysávat a bojím se, že se v místě ohybu zlomí (určitě není dobré, takto ji namáhat v místě ohybu). A když omylem vyluxujete něco, co jste neměla (např. nosní sprej), to je teprve žůžo to z té hadice dostat :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?