Tvrdé froté ručníky a osušky, čím to je?

Nevím čím to je, ale po nějaké době mám tvrdé froté osušky i ručníky. Máme tvrdou vodu, možná je to tím. Nevíte jak na to, aby byly zase měkkoučké? Díky moc za každou radu.
Odpovědět
Sušička. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem na tom úplně stejně. Nové, měkkoučké ručníky párkrát vyperu a jsou tvrdé jak beton a děsně škrábou. Moje mamča mi poradila přidat do prášku trochu sody - klasicka žabka a zásadně na ručníky nepoužívat aviváž, ta prý froté vlákna ničí. No, nevím, u mě nezabrala ani tahle rada, zato mamča má i staré ručníky měkkoučké a nadýchané jak obláčky. Bydlíme ve stejném domě, takže vodou to nebude :(
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.levne-rucniky.cz/jak-prat-...
Odpovědět
obávám se, že už nezměknou :-) takže koupit nové a rozhodně nežehlit, nepoužívat aviváž, místo ní dát do zásobníku na aviváž trochu octa, a dobrá věc také je koupit ručníky, které mají podíl bambusového vlákna. Bambus je antibakteriální, a hlavně ručníky s podílem bambusu bývají měkké stále.
Odpovědět
Dekalcifikační kůra (znám z péče o froté plínky, ale ručníky jsou úplně to samé..) "Rozmíchejte 1 – 2 sáčky kyseliny citronové v cca 3 litrech horké vody, do roztoku ponořte plenky a nechte je delší dobu odležet. Poté vymáchejte v pračce jako obvykle."
Odpovědět
sušička nebo ocet, nepoužívat aviváž
Odpovědět
Profilova fotka
Dámy, já s vámi ty ručníky snad vyměním - jsem ráda, když se při utírání pořádně podrbu :). Jinak přesně souhlasím s tím odkazem od jajulin, maminka bývalého přítele všechno prádlo fest avivážovala a dokonce i žehlila (právě i ty froťáky) a byla jsem i po utření úplně mokrá.
Odpovědět
Profilova fotka
Mne pomohla až susicka,jinak to byl marný boj:-(
Odpovědět
Profilova fotka
Mě poohlo je neždímat na 1200 otáček, ale tak na 600 a přidávat aviváž.
Odpovědět
Ja mam uz nekolik let obycejne rucniky z Ikey, avivaz minimalne, obcas je peru na 60, zdimu na 1200 otacek a furt jsou mekke, ale tak akorat, aby utiraly a nedrapaly. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Stačí místo aviváže přidat ocet a ručníky zůstanou měkké :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Profilova fotka
Sušička. .to je zazrak...tak mekke rucniky jsme nemeli roky...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, může to být i sušením, pokud to sušíš na přímém slunci apod. Úplně ideální je sušička.. A také záleží na složení, nějaká obyčejná bavlna apod.. ti to může takto dělat neustále. Já jsem začala používat ručníky z bambusového vlákna a nemám s tím žádný problém, nezatuchnou, nesmrdí, jsou stále měkké a voňavé , i když nepoužívám aviváž, jelikož to by se nemělo, páč ti aviváž v ručníku defucto ucpává pory v ručníku a snižuje pak savost. Zkus mrknou na soft cotton na netu, tam mají dobré zboží
Odpovědět
Ocet mi nepomáhá, ale sodu určitě vyzkouším. Také nechápu, čím to je, ale jedno, dvě vyprání a ručníky zlikvidované.
Odpovědět
Je to tou tvrdou vodou. Postupným praním se vodní kámen usazuje do vláken. Takže pravidelně používat změkčovač vody a jednorázově ručníky vyprat v silnějším roztoku octa nebo jiného změkčovače. A sušička taky pomáhá předcházet usazování vodního kamene do vláken, protože tím jak se tam to prádlo točí, tak se to z těch vláken vydrolí. Nám kdysi pomohl Calgon, když ještě začínal, nevím jak je na tom z kvalitou teď, ale jakýkoliv změkčovat by měl pomoct.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Určitě je dobrý vynechávat aviváž. Tady píškou, jak se starat o ručníky a osušky: http://www.rodinnebaleni.cz/clanky-ja.... Já jsem nedávno kupovala nové, a protože jsem nechtěla, aby mi znovu zdtvrdly, tak jsem si vyhledala raději nějaké informace...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste dekalcifikační kúru - na jeden celý den namočte do 30% roztoku kyseliny citronové. Pak běžně vyperte. Do máchání dávejte ocet nebo máchadlo vyrobené z kyseliny citronové a do praní sodu na praní, která změkčí vodu. Když sušíte na šňůře, tak nenechat přeschnout.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
dobrá aviváž a ještě k tomu nejlíp sušička. S tou sodou jsem to taky slyšela i že je dobrá na vodní kámen:) ale ještě jsem to nezkoušela.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Tipy k praní shrnuli i zde https://www.goldea.cz/jak-vybrat-rucn...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?