Vychytávky pro uklizenou domácnost "bez uklízení"

Ahoj všem. Tak se nám to pomaličku blíží a budeme se stěhovat. Všechno nové, nablískané, čisté.....doma 2 dětičky, co chvilku neposedí. Chtěla bych si hned v úvodu zjednodušit uklízení, máte nějaké osvědčené přípravky, třeba nano výrobky? Tekuté stěrače? Čističe WC? Nebo něco podobného, co vám usnadňuje úklid? Podotýkám, že nejsem žádný uklízecí maniak, naopak, nechci lítat s hadrem a leštit vodovodní baterii kdykoliv se jí někdo dotkne....spíš poradit něco, aby tam ty otisky prstů vůbec nebyly ;-) . Robotický vysavač mám, na uklízečku (zatím) nemám :-D. Všem předem děkuji za rady a určitě budu ráda i za negativní recenze, abych nevyhodila tisíce za nějakou "chemii" co nefunguje.
Odpovědět
1
2
Omlouvám se...."nablýskané"....
Odpovědět
podle mě nejvíc ulehčí práci si to trochu srovnat v hlavě a prostě tolik neuklízet.:-D Jinak já meju všechno buďto octem, octovým čisticem s citrusy, nebo sodou. Málokdy použiju něco jiného. Děsí mě, co za sajrajty lidé používají pro pocit čisté domácnosti. Není to zdravé pro člověka ani pro planetu.
Odpovědět
@netanel Já to v hlavě srovnané mám :-)....nikdo to za mě neudělá, takže se do toho nehrnu a ono to počká. Já mám momentálně nejoblíbenější vlhčené dětské ubrousky (promiň planeto)- když vidím, co všechno to vyčistí třeba ze sedačky, tak se tím bojím dětem utřít zadek :-D . Spíš jsem myslela, že má někdo vyzkoušený nějaký nano-prostředek (což s chemií zas tak moc společného nemá) a pak právě stačí všechno opláchnout vodou, přejet hadrem a je uklizeno. ;-) Žádné drhnutí, Mr. proper, leštiče, čističe....
Odpovědět
Profilova fotka
Nano pěnu jsem si nedávno koupila, protože jí tu lidi vychvalovali. A musím říct, že nic moc. Sice se ty baterie zašpiní o trochu později, ale rozhodně to nevydrží měsíce, jak psali v návodu. Máme tvrdou vodu a kapky tam prostě vidět jsou. Ale stačí to přejet hadrem, jak píšeš. To ale stačí , i když to žádnou nano pěnou ošetřený není ;-) Jinak taky používám nejraději vlhčené ubrousky , ocet a Cif. S tím si vystačím.
Odpovědět
@slabici No právě....na trhu je toho spousta, zrovna nano pěna teď naskočí při každém vyhledávání a mě vůbec nepřesvědčila :-( , ale myslím si, že určitě budou i nějaké kvalitnější výrobky.....v jednom dílu autosalonu měli nějaké nano čističe a vypadalo to fajn, po vyčištění na to sahali "špinavýma" rukama a paráda....ale nemůžu najít od jaké firmy to měli.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak já mám taky nějakou vychvalovanou, ale prostě nic moc. Ale třeba tekutý stěrače fungují perfektně a je to na podobný bázi ;-) Mám myslím tuhle: http://www.nanopena.cz/
Odpovědět
@slabici Díky....tak tuhle nebrat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na vodní kámen je super hadřík od Viledy - https://hadry-uterky-myti.heureka.cz/..., na WC používám Denkmit (obecně jejich výrobky jsou fajn a za dobrou cenu), čištění koupelny taktéž (dá se pak dokupovat jen náplň).
Odpovědět
@zmrz_lina Díky :-)
Odpovědět
@bamak nojo, ubrousky jsou svinstvo. Co se týče nano čističů, jsem k tomu trochu skeptická. Ale jak říkám, já to nehrotím a máme myslím celkem uklizeno, ale jen jedno dítě a žádná zvířata.
Odpovědět
Profilova fotka
Na vodní kámen mi kamarádka doporučila Frosch z DM, pak jsem na její radu začala používat mikroutěrky také firmy Denkmit. Všechno uklidíš, umeješ a utěrky vypereš na další použití - bacha dost barví, takže prát s tmavým prádlem. Takže teď od "zaučení" kamarádkou používám Frosche, mikroutěrky, cif a clin. . . Na podlahy jsem měla od leifheitu a chci zkusit tuším Alexe, kterýho mi také doporučila kámoška. A jinak mám vysavač na okna - tím jednou za čas dělám i dlaždičky, a plochý mop od viledy. . .
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici zrovna na tuhle penu jsem vcera koukala...znama pouziva nano penu,kupuje ji v cizine a chvali si ji moc,ze ji usnadnila i urychlila uklid...ale nevim,jaka je to znacka
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bamak z pomocniku aktivne vyuzivam aku sterku na okna,zrcadla,atd...denne je v praci..co se tyka koupelen a toalety hodne zavisi na tvrdosti vody..v byte,kde byla stredne tvrda jsem si v pohode vystacila s octem,praskem do peciva a sodou,v dome s tvrdou vodou jsem si timto jen znicila baterie a bez chemie se neobejdu..odmitam co rok kupovat nove baterie..vseobecne mam rada pripravky Denkmit, ovsem krome vodniho kamene...tam mi ani jejich cistic ci zminovany Frosch vubec nepomohl,jedine Fixinela zabira..na vytirani nejradeji Ajax,stridam s octovou vodou,jednou denne jedno a podruhy vecer zase druhy...
Odpovědět
Dedra má nějaké jakoby "nano" čističe - např. na koupelnu, na kuchyň, na okna... jmenuje se to nanox a používám, jsem spokojená.
Odpovědět
Na okna stěrku a jar, na podlahy jar, na skřínky, odsavač a dveře žabku ( mýdlový prášek) a jinak ocet a hotovo. A na okna je ještě dobrý pudinkový prášek. Na baterie byl fajn takový ten modrý přípravek na okna, ale ocet to zvládne taky. takovým tím speciálem na baterie si neteř ty svoje zničila - zčernalo jí to.
Odpovědět
ahoj, kupuji tablety do wc z DM drogerie a jsou super, hodíš večer do wc a ráno jako nováhttps://cistice-odpadu.heureka.cz/denkmit-cistici-tablety-do-wc-16ks/ , na čištění wc se mi osvědčilo savo wc, nic jiného už nekupuji. dobrej pomocník je perlan- pokud máš děti, uděláš z něj i eko vlhčené ubrousky ať trochu odlehčím ten odkaz na chemii :-D Perlan je netkaná textilie, koupíš např. v dr. Max lékárně, je v rolích. Nastříháš na požadovanou velikost a můžeš navlhčit vodou a použít jako vlhčený ubrousek na mimčo, místo švédské utěrky na utření kdečeho, leštění oken, skel atd...
Odpovědět
@m.e.l Super děkuji za tipy....Alexe taky používám a jsem spokojená a vysavač na okna jsem teď párkrát vyzkoušela a Ježíšek denese :-).
Odpovědět
@gigi2 Děkuji, vodu máme naštěstí v pohodě, ale 2x za den asi vytírat nebudu :-D
Odpovědět
@petramana Jeee, konečně někdo. Díky, mrknu na to. :-)
Odpovědět
@inkajanakova Pudinkový prášek? To jsem ještě neslyšela....tak to někdy vyzkouším, jestli naše žravé děti nějaký opomenou :-) . Děkuju
Odpovědět
@jenies Děkuju, perlan znám....používám. Jak jsem psala, tak kupované vlhčené ubrousky se na děti použít bojím :-D ....takže je mám opravdu jen jako záchranu na cesty a na domácí úklid. Jenže u nás perlan mizí závratnou rychlostí, dcera ho používá na panenky-umývá je, jako peřinku, když nechce abych přišla na nějakou lotrovinu, tak tím šmudlá vylité vodovky....Ty tablety vyzkouším, už jsem nějaké zkoušela a byla jsem zklamaná, tak zkuším tyto. Děkuju.
Odpovědět
@gigi2 taky se snažím být trochu víc eko a tu chemii odbourat. Ocet odmašťuje ten používám na vytírání a taky se mi osvědčil do praní místo aviváže. Prosím k čemu používáš sodu a prášek do pečiva? Můžeš tu napsat nějaké tipy? a dá se něco z toho použít na vyčištění odpadu?
Odpovědět
@inkajanakova Máte odpozorováno jak je to s octem versus kyselinou citronovou? Ocet je super, ale přeci jen zbytečně moc cítit. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka tech moznosti vyuziti sody v domacnosti je spoustu..od koupelny,pres kuchyn,prasek do mycky z ni,cisteni spar v kombinaci s praskem do peciva,pasta na vycisteni hrncu,atd,.to jen tak namatkou,co me ted napadlo....zadej si do vyhledavace jen jedla soda v domacnosti a vyjede ti toho mraky.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak tak to mas vlastne vyhrano :-)s trochou nadsazky se da rict,ze kdybych nemela tvrdou vodu a doma psa,tak nemam co uklizet.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na zjednodušování úklidu ani nic moc nemám, ale hodně si úklid zjednodušuju tím, že pořádek udržuji. Takže mám třeba spray mop a mezi vytíráním tak udržuji podlahy v koupelně a na záchodě, protože nesnesu na podlaze zaschlé kapky.
Odpovědět
@gigi2 Tak nevím, psa jsem vždycky měla a časem chci zase, ale co s dětma? Na stan a spacák už to přece jenom není :-D. No nic, Ježíšek naježí mopíček, smetáček, lopatičku a budem si hrát spolu. ;-)
Odpovědět
@keila Tak to se asi neuchytí :-( i když je to nejlepší řešení, jaký spray mop máš? To by děti mohlo bavit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak urcite to oceni :-D u nas je jednoznacne nejvetsi neporadek v dome ze psa,obzlast ted jeste navic ty chlupy vsude..no jo,jsou to milacci,deti i psi :-)
Odpovědět
@gigi2 Určitě, když jsem koupila nanohoubičky odrhli mi během koupání půlku koupelny.....jen na sebe zapomněly :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?