Co dělat, když nemám kolaudační rozhodnutí přístavby?

Dobry den, RD byl postaven nekdy za valky to uz melo cislo popisne. Nekdy 70.-80 letech se delala pristavba dvou pokoju a verandy. Dostalo se stavebni povoleni atd. ALE zapomela se pak pristavba zkolaudavat. To mi rika Deda :( ALE v KN je zakreslena nemovitost spravne jak vypada v soucasnosti a ja jsem ztoho uplne mimo. Kdyz jsem kontaktoval KN tak mi bylo receno, ze ta nemovitost prosla dedickym rizenim a darovaci smlovou a ze to nemusim pry resit, ale ja jsem takovy, ze kdyz nemam neco na papire tak tomu neverim (mozna chyba) Dochovala dokumentace uz neni bohuzel uplna a planky, ktere byli schvaleny tak ve skutecnosti jsou nekde jine upravy :( Mohl bych se zeptat, jak tento problem resit co nejjednodussi cestou? Dekuji JR
Odpovědět
my jsme teda radeji zpetne meli schuzku se soudnim znalcem, co nam barak zkolaudoval.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme v rámci dědického řízení zjistili, že nemáme stavbu zapsanou v katastru a že je vedená pouze jako stavební pozemek. Došli jsme na stavební úřad, kde také neměli k stavbě žádné dokumenty o kolaudaci (je otázka zda vůbec byla) a vystavili nám doklad, že ke kolaudaci došlo pravděpodobně v roce 1970 a že stavební úřad takto stavbu legalizuje. To jsme předložili na katastru a tam nám budovu zapsali.
Odpovědět
zeptal bych se na stavebním úřadě - v našem případě nebyla dokumentace vůbec žádná, ale předpokládám, že i Ty by sis v tomhle případě měl vystačit s pasportem stavby - zjednodušená dokumentace stavby. to bych se ale zeptal na stavebním úřadě, co nastane, když budeš něco dělat na ohlášku/povolení a pak se zjistí, že původní dům je nějakým způsobem jiný, než stávající. pokud se nestane u tak staré stavby nic, pasport dělat nepotřebuješ. hlavní pro Tebe je, že je to zakreslený v katastru = stavba existuje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?