Co mít nutně hotové ke kolaudaci?

Ahoj, můžete se někdo s ostatními podělit o zkušenost s kolaudací? I já budu muset kolaudovat v termínu a proto se na vás obracím s otázkou, co je všechno nutné mít hotové? Je mi jasný, že barák musí být bezpečný k užívání, tedy např. zábradlí schodiště je nutnost. Ale co dál? Kuchyňská linka prý být nemusí. Dveře na WC být naopak musí? Co dál? Napadá vás něco? Je tu jistě spousta lidí, které toto téma zajímá. Dík všem za příspěvky. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wendhelin zeptej se na vašem stavebním úřadě, každý to má trochu jinak a nejpřesnější informace ziskas u toho,kdo vám bude kolaudovat;-)
Odpovědět
U mě všechny dveře, protipožární hlásiče, hasičák se zprávou, revize plynového kotle, revize komínu, revize krbu včetně komínu, revize elektriky, zaměření stavby včetně potvrzení z katastru, měření těsnosti vnitřních rozvodů vody a vnitřní kanalizace, potvrzení a prohlídka od hasiče, povolení z hygieny k užívání, potvrzení městského odboru životního prostředí (likvidace stavebních odpadů, kotel). Pokud je v projektu retenční nádrž, tak musí být. Mám stavbu nad 150 m2. Co se týče vnitřku, sice máme vše, ale švagr kolaudoval přístavbu a má jen zateplení šikmin, beton na podlaze a připravené rozvody. Jinak nic.
Odpovědět
@logiin Ahoj a díky za odpověď, ale i přesto bych chtěl vědět, co se rozumí revizí krbu? Myslíš tím kontrola z úřadu životního prostředí od poslední novely? A prohlídka hasiče skýtá jaká překvapení? Ve kterém okrese jsi kolaudoval? Díky 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wendhelin Pokud máš dům do 150 m2, hasič tě nemusí zneklidňovat. Nejlepší odpověď ti dala @zmrz_lina Také bych ti mohla jmenovat, co všechno je třeba, ale každý dům je jiný a proto ani doklady nemohou být vždy stejné, o rozdílech mezi úřady ani nemluvě.
Odpovědět
@wendhelin je k tomu několik papírů, že instalace krbu a komína proběhla v pořádku. Okres UH
Odpovědět
@logiin Revizi komína mám. Krb mi bude k systému zapojovat instalatér, tak snad mi nějakej papír dá. Je to papírová válka.Díky za odpověď.
Odpovědět
@jitulkaka O.K. Díky. Je mi jasný, že každý úřad je jiný, ale je lepší být připraven dopředu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?