Co následuje v papírování po kolaudaci rodinného domu?

Profilova fotka
Ráda bych Vás požádala o radu - máme zkoulaudovaný RD, kolaudační rozhodnutí máme. Jen si teď nejsem jistá, jaké kroky následují? S kolaudačním rozhodnutím na katastr? Jde mi hlavně o to, abychom na obci mohli již zažádat o trvalý pobyt...ale to musíme mít asi nejdřív nějaké potvrzení z katastru, že je již stavba zkolaudovaná a vložena do katastru ne? Nějak v tom tápu...děkuju moc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Katastr nemá s kolaudací nic společného, tam se dokládají listiny o kolaudaci až v okamžiku, kdy chcete změnit stavbu na budovu atd. a to někdo nemá udělané celý život :-D S kolaudačním rozhodnutím můžete na úřad zažádat o trvalý pobyt.
Odpovědět
Profilova fotka
presne jak pise mulisi. S kolaudacnim rozhodnutim, geodetakem a s Listem vlastnickym na matriku. Tam vam prideli cislo popisne a zmeni trvaly pobyt. S tim pak zazadate o novy OP a ridicak. S kolaudacnim rozhodnutim pak take zajdete na katastr a tam zmeni rozestavenou budovu na dostavenou.
Odpovědět
A když mám ohlášku, nemám tedy kolaudaci, s čím jdu na matriku? Teda matrika mě zarazila, že tam se chodí pro číslo popisné.
Odpovědět
V nasem pripade stacilo zajit na obecni urad, kde nam na zaklade souhlasu s uzivanim stavby na miste vydali cislo popisne. Nebyl s tim zadny problem, trvalo to tak 15min, pak se jen obehal katastr a bylo...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Obnovuji diskusi a mam stejny dotaz jako @yvonahk. Kdyz stavim na ohlasku, jak zajistim, ze tam mohu bydlet, dostanu cislo domu a mohu zazadat o trvaly pobyt? Mate nekdo zkusenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
tak nám se toto pomalu blíží, tak jsem se byla informovat, takže u nás takto: přijedou, zkouknou a poté vystaví a pošlou(pakliže bude vše ok) Souhlas s užíváním stavby, se kterým si pak dojdu na obec , kde mi bude přiděleno číslo popisné... pak katastr , doklady a td...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Chodí se po kolaudaci i na finančák kvůli změně dani z nemovitosti?
Odpovědět
Ano, musí se i na finančák... vyfasovala jsem kvůli tomu pokutu :-D @sarka49
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@sarka49 pokud budeš kolaudovat letos, tak bys měla nové daňové přiznání podat na FÚ až následující rok, tedy do 31.1.2015, teď nic podávat ještě nemusíš :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@yvonahk @linee Dostanete souhlas s užíváním stavby.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?