Daň z nabytí nemovité věci

Dobry den, potrebovala bych poradit z ceho se bude vypocitavat dan z nabyti nemovite veci. V kupni smlouve na pozemek mam tri castky. Jedna castka je na koupi pozemku, kde budeme stavet rodinny dum. Druha castka je za 1/18 pozemku, na kterem je komunikace a veskere site. A treti kupni cena je za podil na vybudovani inzenyrskych siti a komunikace. A ted nevim, zda se ty 4% budou pocitat pouze za prvni a druhou castku, tzn. pouze za pozemky. A nebo za vsechny tri castky, i kdyz defacto treti castka se netyka nemovite veci. Muzete mi prosim nekdo poradit. Dekuji
Odpovědět
já bych to počítal jen z těch dvou
Odpovědět
@plaintruth ja jsem si to prave take myslela. Ale pani na FU z toho byla uplne zmatena a pak rekla, ze se to bude pocitat ze vsech tri cen. Rada bych si to, ale nekde overila.
Odpovědět
@royksor Já bych řekla, že je to jen "rozepsaná" kupní cena pozemků- zasíťování zvyšuje hodnotu pozemku, tj. kupní cenu bych brala jako součet těch tří částek. Ale je to jen můj názor, možná nepravdivý. Ptala bych se na finančáku (včetně zdůvodnění jejich postupu!, ať si to paní ověří), protože ať ti tu poradíme cokoliv, doměřovat to ev. bude FÚ.
Odpovědět
Dobrý den určitě to bude ze všech tří částek
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?