Daň z nemovitosti 2016 - novostavba nezapsaná v katastru

Profilova fotka
Dobrý deň, potrebujem poradiť. 22.12.2015 sme skolaudovali novostavbu. 4.1.2016 sme boli urobiť zápis v katastri, do dnešného dňa ale zapísaná v katastri nie je. Kedy a podľa čoho podať priznanie z nemovitosti? Ak nebude zapísaná do konca ledna, priznáme ostatné nemovitosti a túto novostavbu dodatočne? Ďakujem za odpoveď.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestliže jste podali návrh 4.1., zapíšou to kolem 25.1. Pokud to bude s datem kolaudace, tj. loni, přiznání podáte. Pokud až letos k 4.1., budete ho podávat až příští rok
Odpovědět
Dulezity je stav k 1.lednu. Pokud byste meli pred kolaudaci, pak danite plochu pod novostavbou jako stavebni pozemek. Novostavbu nikoliv. Po kolaudaci uz danite dum samotny, nikoliv pozemek pod nim. Bez ohledu na to, co je v katastru a kdy to tam je. Vy uz danite dum a letos podavate priznani, protoze se od lonska zmenil stav- kolaudace.
Odpovědět
Profilova fotka
A ako stavebný pozemok priznávame len zastavenú plochu alebo celú parcelu? Ďakujem
Odpovědět
Profilova fotka
Takže priznáme len novostavbu a pozemok, na ktorej stojí vôbec nepriznávame? Alebo priznáme pozemok mínus zastavanú plochu? Ďakujem
Odpovědět
Dobrý večer, v roce 2015 proběhla koupě pozemku a zapsání na katastru, část pozemku je zapsaná jako orná půda a část pod nezkolaudovanou stavbou jako zastavěná plocha a nádvoří, je vpořádku danit zastavěnou část pod písmenem E a ne jako stavební pozemek pod F? Vycházím z klasifikace katastrálního úřadu, je to správně?
Odpovědět
Profilova fotka
Mam taky dotaz - minuly rok jsem byla dat danove priznani na stavbu-uz byla zakladovka a nad 1m zdi.. jak je to letos? Zkolaudovano nemame takze uredne je "stav domu" stale stejny.. mam tam jit a davat danove priznani a nebo az pristu rok kdy bude zkolazdovano?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?