Darování bytu - daň z převodu nemovitosti

Profilova fotka
Ráda bych se tu pozeptala na jednu věci .. jak je to s daní z převodu nemovitosti, když bych našim darovala svůj byt? Z čeho se to platí? Moc díky za odpovědi :-)
Odpovědět
@missa85 Dan z převodu nemovitosti se od 1.1.2014 jmenuje daň z nabytí nemovitosti. Jde o úplatný převod, to by se Vás netýkalo. Daň darovací zanikla od stejného data, nyní spadá pod daň z příjmu. Nicméně při darování nemovitosti mezi dětmi a rodiči jste od daně osvobozeni - takže daň 0, pouze sepsat darovací smlouvu a při vkladu na katastr 1000,- Kč kolek.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 Takže v tomto případě veškeré náklady budou jen a pouze poplatky na katastru? Rodiče také nebudou nic platit? V tom případě by to tedy byla naprosto super zpráva :-D Moc děkuju za odpověď!!!!
Odpovědět
@missa85 Pokud si darovací smlouvu napíšete sami, tak jen kolek. Pokud Vám ji bude dělat právník, tak to samozřejmě bude něco stát, ale nemělo by to být nic drastického. Daň opravdu žádnou platit nebudete. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 Super ... děkuji mnohokrát!!! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, ráda bych se připojila s dotazem... máme trochu komplikovanější situaci... Rodiče mého přítelu mu chtějí darovat dům. Tento dům je ale ve vlastnictví tatínkovy firmy. Jak to tady budes daní? Dá se to nějak "obejít" aby se daň neplatila? Děkuji za odpověď.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?