Dočasné pozastavení stavebního povolení - rada

Profilova fotka
Dobrý den, má dotaz ohledně dočasného pozastavení stavebního povolení. Chceme koupit pozemek, který je veden v KN jako pozemek určený k výstavbě rodinného domu. Kolem pozemku stojí další rodinné domy. Byli jsme realitkou informováni o tom, že v současné době není možné stavět, protože vlivem stavebního boomu si sousedé stěžovali na hluk atd. ,takže stavební úřad pozastavil výstavbu, na dočasnou dobu. Samozřejmě se zeptám ještě na stavebním úřadě, ale nevzdávám se. Máte někdo zkušenost? Pomohou podpisy a souhlasy sousedů se stavbou? Jinak si tam do stavby domu chceme postavit menší zahradní domek, prostě zázemí na léto a na víkendy. Mám zjištěné stavby bez stavebního povolení. Dům chceme stavit za cca 2 roky. Díky za zkušenosti a rady.
Odpovědět
Jediná možnost se přeptat na úřadě, někdy jsou stavební uzávěry opravdu dočasné - znáš to, jednotka dočasnosti jeden furt. Protože třeba v obci chybí vybavenost, nestačí inženýrské sítě apod. Málokdy to bývají stížnosti na hluk, které by stavební uzávěru vyvolaly. Osobně bych se tomuto pozemku snad raději vyhnula.
Odpovědět
Profilova fotka
Na úřadě, pokud narazíš na normálního byrokrata, ti v klidu všechno řeknou. S největší pravděpodobností se to nebude týkat hluku, ale nedostačující kapacity sítí. Pokud má obec na webu územní plán, doporučuji si ho přečíst. Můžeš se dozvědět na SÚ, že nestačí sítě, ale jímka, ČOVka a studna může být třeba "zakázána" územním plánem. Už i s tím jsem se setkala :)
Odpovědět
Profilova fotka
Každopádně pozor na to, že když vám na SÚ někdo něco řekne ústně, tak to neznamená, že to tak bude. Je potřeba písmené vyjádření od SÚ, za jakých podmínek bude vydáno stavební povolení...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?