Druh pozemku po zápisu do katastru

Ahoj, nedávno jsme zkolaudovali novostavbu a minulý týden jsem zapsal RD včetně mimostojící garáže do katastru. Nyní když se podívám do katastrálních map, tak už tam je vidět obrys domu a garáže, ale pozemek je celý veden jako zastavěná plocha a nádvoří. At kliknu kamkoliv, i mimo dům, zobrazí se to stejné. Nezapsal jsem něco špatně? Jde mi o to, že všechny domy kolem mají zastavěnou plochu pouze ten dům (v mapě jde kliknout čistě jen na dům). U mě je jakoby dům celý pozemek, navíc tam zmizelo původní parcelní číslo. Je tam pouze nové stavební. Nesetkal se s tím někdo? Jde mi o to, abych pak nemusel platit dan z celého pozemku jako stavby. Díky.
Odpovědět
Záleží na tom, jak jste si to nechal zaměři geometrem a jak ve výsledku vypadal geometrický plán. Z toho se pak vychází při zápise staveb. Těžko Vám podrobněji něco popsat, když nevidím mapu.
Odpovědět
@daisy14 Díky za reakci. Máte pravdu, už jsem na to také přišel. Geodet vytvořil z celého pozemku jedinou stavební parcelu. Moje chyba, že jsem si geometrický plán pořádně neprohlédl. Původní parcelu jakoby zrušil, takže zmizelo i původní parcelní číslo. Nicméně nyní je celý pozemek veden jako zastavěná plocha a nádvoří a já právě nevím, jestli to pak nebude mít nějaký vliv na daně z nemovitosti (abych neplatil kvůli tomuto zbytečně mnoho)
Odpovědět
Bohužel co se týče daně z nemovitostí, to Vám neporadím. zkuste počíst tady https://www.mesec.cz/danovy-portal/da... nebo tady https://www.financnisprava.cz/cs/dane...
Odpovědět
Profilova fotka
da přiznání k dani z nemovitosti se berou údaje z katastru, takže pokud máte celý pozemek jako zastavěnou plochu, bude to mnohem dražší... Omlátila bych to geodetovi o hlavu
Odpovědět
Co mate v rozhodnuti o vyjmuti ze ZPF (vydava zivotni prostredi)? Nemate i tam vyjmutou celou plochu pozemku?
Odpovědět
@puhelin ZPF se ke stavbě vubec nevyjadřoval, protože pozemek je jiz delsi dobu cely vyjmut.
Odpovědět
@petr13 Cely pozemek? Pak to spolu totiz muze souviset.
Odpovědět
@puhelin Ano celý. Byl ostatní plocha, nyní je zastavěná plocha a nádvoří.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?