Hypotéka u České spořitelny, jste spokojení?

Hypotéka u čs. Jste spokojení? Jak dlouho před stavbou jste začali vyřizovat hypotéku? Na jakou úrokovou sazbu jste se dostali, vy kteří jste uzavírali smlouvu v těchto měsících? A máte se smlouvě, že od posledního čerpání musíte do 6 měsíců mít zkolaudováno? Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@sindy23 my teda zkoušeli na byt. Úroková sazba byla výhodná jedině do max. 90% ceny nemovitosti a to nabízeli něco okolo 3%. Jenže taky byly problémy s odhady. Jak to bylo na celou částku, už to tak výhodné nebylo. víc neporadím.
Odpovědět
Nám vyšla hypotéka u ČS jako úplně nejlevnější koncem loňského roku, když měli akci 2,99% při 5let fixu, ale nakonec jsme akci prošvihli a vzali HÚ u mBank. Úroky šly mezitím dolů, takže máme ještě výhodnější. Ale zkoušela jsem ještě hypotéku poptat přes Gepard Finance a u nich ČS vyšla nejlevněji (2,79%, zatímco přímo na pobočce mi nabídli 2,94% a to bylo údajně po slevě :-) 90% LTV je ještě luxusní (ne každá banka jde takhle vysoko), my se museli vejít do 80%, na druhou stranu jestli se pak škrtí na odhadu, tak to vyjde na stejno. My jsme si od ČS nechávali dělat pouze on-line odhad a za ten můžu říct, že je sice zdarma, ale výrazně nemovitost podhodnotí, takže pro většinu lidí je k ničemu. Vy ale budete stavět, tak stejně budete muset mít klasický odhad, navíc na cenu budoucí.
Odpovědět
@sindy23 Taky jsme zkoušeli ČS, ale i když tam měl manžel účet v podstatě už od studijí, vůbec neměli zájem nám v ničem vyjít vstříc. Nakonec jsme vzali u ČSOB - super jednání. A až když manžel ukončil s ČS spolupráci, tj. úplně zrušil účet a přešel do ČSOB, začali mu z ČS vyvolávat a nabízet různá řešení, aby ho zase dostali zpátky - bezúspěšně.
Odpovědět
@viky007 a hypo u ČSOB jste brali na výstavbu RD??
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme od ČS a ZATÍM jsme spokojeni. :-) U úroku jsme se dostali na 3,24, ale brali jsme si ji loni na jaře... vyřízení nám trvalo asi měsíc přibližně...ano tohle přesně máme ve smlouvě, musíme zkolaudovat do 2,5 let...
Odpovědět
@sindy23 Ano, máme dřevostavbu.
Odpovědět
Já poptávám hypo v současné době. Jako první jsem měl sezení v ČS, nabídli mi sazbu 2,79%, pokud budu mít od nich i pojištění (800Kč/měs) nebo 2,99% bez pojištění. Tak jsem poděkoval a vyjádřil nespokojenost, že jsem očekával, že když jim mám vrátit za 30let o milion více, než chci pujcit, že se trochu snažit, že očekávám sazbu 2,79% bez pojištění. Nechci jej proto, že už jsme pojištění dobře a nechceme to měnit. Ochota ze strany ČS něco vylepšit byla nulová. Trvali na sazbě 2.99%. Tak jsem kontaktoval mou finanční poradkyni. V momentě jsem měl na stole další 3 banky, které nabídku dorovnaly a Hypoteční banka nabídla dokonce 2,89% na 7letý fix. Problém ovšem je, že má v podmínkách, že musíš vyčerpat hypotéku do půl roku od podpisu smlouvy. a to je u stavby svépomocí nereálné. Pak je tam 0,5% měsíčně poplatek z nevyčerpané částky a to se může hodně prodražit. Proto od nich upouštím. Poradkyně tedy přimáčkla ostatní banky a zatím z toho nejlépe vypadly Raiffka a UniCredit, kteří jsou ochotni dorovnat sazbu 2,89% a nechávají schválit v praze vyjímku, aby mohli jít ještě níže. Takže uvidíme dál, co se bude dít.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac tak to je škoda s tou ČS. My se rozhodovali mezi ČS a UniCredit, ale ten měl horší podmínky. Založení účtu (to je ok), potom kreditní karta a pojištění Cardif. Což nepřipadalo v úvahu. Za 1.300.000 stálo pojištění 35.800,- a platí se jednorázově nebo navýšení úvěru. Za 5 let pojištění končí a musí se zřizovat znovu, takže znovu zase platit. ]-(
Odpovědět
@elisa194 já jsem stanovil jasné požadavky: -žádné pojištění nutné si zřídit s hypotekou -žádné poplatky za zřízení hypo -žádné měsíční poplatky -akceptuji nutnost založení účtu u banky -úrok musí být 2,79% (zde zatím nemám nabídku, nejníže je 2,89% při dodržení ostatních podmínek) Poradkyně se zatím opravdu snaží, protože splnění těchto podmínek je nestandardní a často podléhá schválení vyššího managementu. Úrok pod 2,99 ti standardně nikdo nedá bez jejich pojištění. Myslím, že když si beru přes 2mio, tak by se měly banky aspon trochu snazit.
Odpovědět
@flakac my teď budeme refinancovat a zvažuju u (domovské banky) ČS nabídku 2,99 % za podmínek jak píšeš. Nabídky ostatních bank nemám, ale jsme dost specifický případ, tak nevím, jestli někde dostaneme výhodnější nabídku. Ale potřebujeme jen necelých 0,5 mil, takže nám asi nikde ruce radostí trhat nebudou :-)
Odpovědět
@lenka5731 no zkusit to můžete, ale asi se žádná rvačka konat nebude. Na druhou stranu bych chtěl být v té situaci, že už dlužím jen 0,5mil. :-D
Odpovědět
@sindy23 u CS uz nikdy vice, vubec nam nechteli vyjit vstric, porad neco vymysleli my sme skoro prisli o penezi co sme dali jako 1splatku nakonec nas zachranili v CSOB.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My teď zvažujeme, že refinancujeme v průběhu fixace. Máme úvěr z roku 2011 - úrok 4,5 %. Myslím, že bychom mohli dostat nabídku kolem 3,2 % (100 %) a v tom případě by se nám vyplatilo zaplatit i "pokutu" za dřívější splacení. Přičemž ale tajně doufám, že až banka uvidí, že chceme jít opravdu pryč, tak sleze s úrokem sama.
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac tak my máme u ČS přesně to, co bys chtěl :) a zatím tedy spokojenost, velmi rychle vyřízeno a co bude dál po fixaci dnes těžko říct, že... :)
Odpovědět
@baru7 Tak to gratuluju. Vím, že takovou nabídku výjimečně udělat umí, ale nechtějí to dát každému...
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac je pravda, že jsme brali vyšší částku a přes poradce, tak možná proto....
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac @baru7 já jsem si brala celkově 1.205.000 v dubnu 2013 a mám taky přesně ty požadavky co jsi psal. Ale to byla zrovna nějaká akce..
Odpovědět
2,79% bez poradcu, bez poistenia na 5 rocny fix u CS. Uvidime co bude po fixe...
Odpovědět
Profilova fotka
@elisa194 jojo..v dubnu měli akci ;-) taky jsme se myslím trefili, proto to asi šlo...
Odpovědět
@flakac jo, kéž by :-D tohle je jen moje hypotéka, ještě má jednu manžel 8-) momentálně platíme překlenovací úvěr u ČMSS 4,8%, což při poměru půjčená částka - současná dlužná částka dělá úrok lehce nad 10% :-p (refinancování před rokem zamítnuto - proklínám je) ]-( z tohoto pohledu mi přijde skoro jedno, jestli nový úrok bude 2,99 nebo 2,79, to už jsou "drobné".
Odpovědět
@lenka5731 no tak to je jasné, vám jde o daleko podstatnější rozdíl než řádově desetikoruny až stokoruny měsíčně...v tomto případě je 2,99 luxus...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Navazuju na deto: my měli hypotéku od ČS na 15 let s 5ti letou fixací. Po těch 5 letech nám úrok zvedli, přestože jsme celou dobu řádně platili a sazby byly níž, takže jsme to bohužel včas neřešili. přefinancování trvá minimálně měsíc, to už jsme nestíhali (naše blbost). Po dalších 2 letech jsme se rozhodli byt prodat a ačkoli si nový majitel bral rovněž hypotéku od ČS, museli jsme zaplatit skoro 50 tis. Kč "pokutu" za to, že hypotéku ukončíme. Zkoušeli jsme vyjednávat, zda nám aspoň tento poplatek neod¨pustí, když si vezmeme další hypotéku (větší), ale vůbec nám nevyšli vstříc, takže jsme nakonec zvolili jinou banku. Tzn. ČS se mi jeví jako neflexibilní, odmítli vyhovět požadavku klienta a myslím, že se tím ani dostatečně nezabývali. Poučení: asi 1/2 roku před blížící se fixací začněte shánět refinancování!
Odpovědět
@komenska Myslim si, ze dnes uz je bezne, ze ludia sa zaujimavu o hodnotu fixacie na dalsie obdobie. Dobrymi ponukami od konkurencie sa da znizit urokova sadzba aj v domovskej banke. Nicmene, myslim si, ze v tomto smere by pomohlo pravna uprava, ktora by nakazala bankam dostatocne vcas informovat klienta o hodnote urokovej sadzby na dalsie fixacne obdobie. Takato pravna uprava bola zavedena na Slovensku, ale ako to v praxi funguje... neviem.
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska já mám teď čerstvou zkušenost GEMB, jejíž hypotéku jsme vypláceli na domě, který jsme kupovali....a katastrofa...myslím, že je to s těmi bankami prašť, jak uhoď....a hlavně dost o lidech....mě málem trefilo, když GEMB nedodržela svůj závazek, který si sama stanovila, že do 10 prac. dnů od připsání částky podá návrh na výmaz zástavního práva...trvalo jim to přes měsíc a nám kvůli tomu visí 300.000 na rekonstrukci, které můžeme čerpat, až bude původní zástava vymazána...naprosto nekorektní jednání....člověk musí platit vše na čas a banky se chovají naprosto otřesně...bohužel mají dominantní postavení toho, kdo dává peníze....ale ta lhostejnost těch jednotlivců, kteří to mají na starost, je vážně smutná...a bohužel mnohdy i neschopnost....ale abych se vrátila GEMB nechtěla stran odpuštění smluvní pokuty nebo výhodnějších podmínek, udělat jediný vstřícný krok...jsem za to ve výsledku ráda, protože jsem u nich hypo nechtěla...
Odpovědět
Mám českou, po poctivém 5letém splácení nám nabídli ještě vyšší úrok, máme 4,7%, přičemž noví klienti dostávali 2.99 nebo tak nějak, dohodnout se nedalo, chtěli jsme tedy přejít jinam, ale bylo 14 dní do konce fixace a podrželi papíry, takže jsme to nestihli. Další fix je za 4 roky, nevíte dá se přejít i mimo fix? Děkuji.
Odpovědět
@baru7 prijde mi, ze banky se ridi heslem: Kdyz ptacka lapaji, pekne mu zpivaji, ale oni si delaji jak chteji. my jsme taky trochu rozcarovani z toho, ze si manzel musel zridit ucet u CSOB, za ktery plati, rikali ze po pul roce lze zrusit. A ted kdyz to chtel zrusit, tak to pry nejde, ze z toho odchazi hypo. A to nechteji ani zrusit ten blbej poplatek za vedeni uverovyho uctu... @kacka.l asi da, ale budes platit pokutu v radech tisiců, spis desetitisiců
Odpovědět
Profilova fotka
@kacka.l zřejmě s nějakou sankcí.... @marcinek jako nám ani moc nikdo nezpíval :-D já mám tu smůlu, že tu neschopnost, neochotu a nesolidnost hned poznám...a můžou zpívat, jak chtějí :-D na to mám celkem čich a jsem deformovaná povoláním....každopádně uvidíme, co bude na konci fixace...to co píše @kacka.l to je fakt otřesné...něco podobného, jak GEMB zdržuje s výmazem zástavy, a to své peníze už měsíc mají....
Odpovědět
Profilova fotka
My máme hypo od ČS s úrokem 2,99 s fixací 5 let. Všechno řešíme přes poradce, protože když jsme byli napřímo v bance, tak nám nabízeli mnohem větší úroky, než dokázal zařídit poradce. Momentálně se chystáme k 1.čerpání (kupujeme projekt ve výstavbě) takže teprve až to proběhne budu moc posoudit, jak moc Spořka bude dodržovat ujednání o termínech apod.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacka.l to byla přesně naše situace, prostě jsme zaspali a stálo nás to dost peněz. Jak už jsme psala, chtěli prostě doplatit úrok za zbytek doby, který nám zbýval do fixace (3-4roky), což bylo kolem 50 tis. Kč. Takže je potřeba si propočítat, zda se vám to vyplatí. My jsme to zaplatili, protože jsme chtěli byt prodat a měli jsme vážného kupce.
Odpovědět
Profilova fotka
@sindy23 Já mám tedy staré zkušenosti s ČS, to byly ještě úrokové sazby někde jinde :-p . Manžel si tam bral hypo 1,8 mil. na 20 let s fixací na 5 let a přeplatek měl být více než 100 %. Po 5 letech jsme "utekli" k ČSOB, kde jsme si dali fixaci jen roční a úroky byly mnohem nižší než v ČS. Každý rok jsme se snažili na hypo vložit peníze na vrch a hypo se nám u ČSOB podařila splatit za necelých 5 let. Uroky v rámci let u ČSOB se prakticky neměnily. Od té doby se do žádné půjčky fakt nehrnu a další nechci.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?