Jak dlouho trvá kolaudace resp. Jak dlouho poté je možné trvalé bydliště?

Profilova fotka
Ahoj všem, poraďte mi, jak dlouho vam trvalo od žádosti o kolaudaci zápis trvalého bydliště do občanky? Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
Zažádali jsme o kolaudaci a za cca 3 týdny jsme kolaudovali - to bylo úterý, ve středu jsme zajeli na katastr podat žádost o vklad, v pátek jsme měli zapsáno. Hned po víkendu jsme šli zažádat o změnu trvalého bydliště ;-) U nás to šlo vcelku rychle...
Odpovědět
Já volala včera na stavební uřad a paní řekla že když tam hned přijedu tak příští tyden kolaudujem :-) Tak ještě radši tyden počkám, čekáme na revize.
Odpovědět
Profilova fotka
My kolaudovali před Vánoci, rozhodnutí jsme dostali poslední pracovní den. Na kastr jsme šli až v lednu, na konci ledna bylo zapsáno. S výpisem z katastru pak na obecní úřad zažádat o změnu. Občanka trvala 14 dní. Takže od kolaudace do nové občanky jsme to měli 2 měsíce, ovšem proložené Vánoci.
Odpovědět
Profilova fotka
můžu se prosím vás všech zeptat, jestli jste před kolaudaci v domě bydleli?
Odpovědět
Ahoj, my jsme se stěhovali loni v prosinci (chodili čerti) do novostavby a kolaudovali jsme první týden v únoru. Nebyl žádný problém s tím že už bydlíme, je to běžné a pokud nemáte zlého souseda, tak to nikomu nevadí. x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wasilly cca 3týdny @zirafka1988 ano asi rok ;-) neříká se tomu bydlet ale hlídat dům ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 @machtinka děkuji za info, jen jsem se chtěla ujistit, že je to normální, už mě docela štvou neustále otázky "a vy už máte kolaudaci?" "ale to nesmí tam bydlet bez kolaudace".....sousedi jsou docela vklidu, a pokud budou dělat problémy, tak máme na ně naštěstí páku, taky neřešíme, že mají udělaný trativod až do potoka a na úřadě to nemají povoleno. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka1988 jojo je to normální prostě hlídáš dům.... jen musíš mít platné stavební povolení či ohlášku...
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 jj to všechno máme, a je pravda, že máme strach aby nám ho nikdo nevykradl :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka1988 přesně proto tam musíš být ;-)
Odpovědět
@zirafka1988 vsichni bydli pred kolaudaci ..nam primo z SU rekli,ze i kdyby chteli,tak nam pokutu dat nemohou-uz jsou pry takove zakony,ze by to SU projel...takze i kdyby vas nekdo 'napraskal',tak v pohode....nikdo vam nedokaze,ze v dome bydlite... @wasilly zitra jdu na katastr a doufam,ze pristi tyden pujdu pro zadost o novy OP...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?