Jak dlouho trvá oprava v katastru?

Profilova fotka
V půlce června jsme před koupí bytu zjistili špatné stavební parcely. Ihned jsem kontaktovali družstvo, které toto číslo uvedlo do katastru chybně. Zhruba kolem 25.června již na výpisu katastru bylo uvedeno "Oprava chyby v katastrálním operátu". Bohužel je již 15.srpna a stále ve výpisu daný text vysí a oprava není uskutečněna. Díky tomu nám nemůže banka vydat zástavní smlouvu a tedy i peníze ke koupi bytu. Dost mě to už štve ]-( Jak je možné, že to trva 1,5 měsíce ... pomalu již druhý měsíc?
Odpovědět
Profilova fotka
Katastrální úřad musí o návrhu na vklad rozhodnout do 30 dnů, resp. 60 dnů (§ 71 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů); pro provedení vkladu do katastru nemovitostí je stanovena lhůta 30 dnů po pravomocném rozhodnutí o povolení vkladu.
Odpovědět
Profilova fotka
Před chvílí jsem tam akorát volal. Tak že děkuji za informaci. Je dokonce teoretická možnost, že lhůta bude kratší. Jediný problém je, že chyba na parcele bytovky se čtyřmi nájemníky, kteří mají 30 dnů na podepsání změny (dodatku) ke změně čísla parcely a kteří to ještě ani jeden z nich nedodal. Dnes tam osobně zajdu a poprosím je o podpis z odůvodněním koupě bytu. Přítelkyně je naštěstí z místa bydliště, tak že ji budou znát. Tak snad se stihneme zabydlet dřív, než napadne sníh :-D
Odpovědět
Profilova fotka
No to je radost teda :-( to nezávidím....a hrozná je ta laxnost...že by jako z úřadu oznámili, že někdo něco nedodal, to ne :-( čekaj a člověk tam musí volat a volat. Mě na katastru v Praze třeba poradili, ať si podám žádost o rychlý zápis do katastru nemovitostí s důvody, proč tak žádám. Většinou to musí být závažné důvody - já to měla kvůli tomu, že mi jinak neuvolní hypotéku a přijdu o možnost dokoupit druhou polovinu mojí nemovitosti. Dali mi nakonec i kontakt na ředitele a já mu napsala prosbu ještě jednou mailem a vyhověl a do týdne jsem měla vše vyřízené...Je to ale otázka vstřícnosti, nicméně za podání žádosti asi člověk nic nedá. Nic se tím nezpomalí, leda je šance, že se to urychlí :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?