Jak dlouho vám trvalo papírování, než jste mohli začít stavět?

Profilova fotka
Ahoj, jsme úplní nováčci v téhle problematice, tak se omlouvám, pokud tu už taková otázka padla (nenašla jsem). Zajímalo by mě, jak dloho vám trvalo oběhat všechno, co je potřeba, než jste se mohli pustit do samotné stavby. Momentálně se rozmýšlíme, zda koupit dům, či stavět. Pozemek bychom měli od mého dědečka - vlastní pole, které je v územním plánu určené pro zástavbu. Takže bychom nemuseli řešit koupi, ale nějaké zaměření, rozdělení pozemku. Já jsem na RD a nyní budu mít volných cca 5měsíců, kdy se tomu můžu naplno věnovat. Ja mi jasné, že taková otázka má mnoho odpovědí a každý má jinou zkušenost, ale přesto by mě zajímalo, jak to zrovna u vás vypadalo (vypadá :))
Odpovědět
Profilova fotka
@kaccenaa koupili jsme pozemek v lednu 2014, ale ještě jsme přeměřovali a směňovali, pak vyřizování s projektantem, teď v září jsme dali veškeré papíry na stavební úřad. No a ty tam můžou ležet i několik měsíců :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaccenaa Dva roky, ale měli jsme komplikace s vysokým napětím, které šlo přes pozemek...řešili jsme přeložku VN.
Odpovědět
My kupovali pozemek v srpnu 2013. V lednu 2014 jsme našli projektanta, který nám vyhovuje a ten nám projekt trochu zbrzdil, měl prý nějaké problémy zdravotní, takže v březnu 2014 jsme měli první schůzku, v dubnu jsme se na všem domluvili co v projektu změnit apod. a v srpnu 2014 jsme předávali na stavební úřad. Neměli jsme to jako ohlášku, ale na stavební povolení, tam úřad vydal rozhodnutí 17.9. což je poměrně brzo. Takže teď začínáme stavět, máme v plánu dostavět v roce 2016 přízemní dům.Pokud máte svůj pozemek, šla bych do toho.
Odpovědět
Profilova fotka
Jen to,co píšeš,rozdělení,zaměření pozemku jsme řešili rok,18měsíců jsme čekali na přípojení od ČEZ,celkově i s čekáním na změnu územka,což vy nemusíte 4 roky...
Odpovědět
My začali koukat po typu domu někdy v létě 2012, na podzim jsme našli projektanta a přes zimu vyřešili projekt, v dubnu 2013 jsem podala na ČEZ žádost o připojení, v květnu 2013 jsme přepsali pozemek na oba dva a v červnu podávali papíry na stavební úřad, na konci července 2013 jsem dostali ohlášku, s tím že jsme spoustu věcí obešli (např. ČOV), předělal se projekt na jímku a ČOV se pak dopozměnila, protože by povolení trvalo o 3 měsíce déle kvůli územnímu rozhodnutí. Protože našimi sousedy jsou příbuzní natáhli jsme si od nich kabel s elektrikou a 3.8.2014 jsem kopli do země. Protože byla mírná zima, tak zedníci dělali co mohli i třeba v únoru, takže jsme se nastěhovali cca v půlce července 2014, s tím, že nějaké drobnosti nám chybí ke kolaudaci, ale jsou to spíš prkotiny a papíry....tento týden by nám měl ČEZ osadit elektroměr.....doladíme pár věcí a můžem kolaudovat, chceme to do konce roku stihnout, tak snad to dopadne :-)
Odpovědět
@kaccenaa my jsme se v březnu rozhodli, že rozdělíme pozemek, v dubnu jsme to nechali zaměřit a vyběhali jsme všechno papírování ohledně dělení pozemku. Vzhledem k 30 denním lhůtám, které mají dotčené orgány, stavební úřad, obec a všechny ostatní instituce, které se vyjadřují k dělení došlo k zapsání pozemku na katastru až koncem srpna. A to jsem se tomu hodně věnovala, všechny uháněla a stejně to trvalo. Vzhledem k tomu, že jdeme do individuálního projektu, tak předpokládám, že stavební povolení bude někdy v polovině ledna :-( Povel projektantovi,aby začal řešit projekt jsem dala, až když byl pozemek napsaný na nás. Kdyby nám to soused úmyslně nechtěl protáhnout, tak věřím, že bychom měli ohlášku vyřízenou do konce listopadu.
Odpovědět
@kaccenaa v lednu 2013 jsem složila zálohu na pozemek a začala řešit současně vodovodní a el.přípojku. V dubnu jsem byla poprvé u projektanta, v srpnu dostala povolení od sú a začala stavět, v prosinci nám ČEZ zapojil elektřinu a v únoru 2014 jsme se stěhovali. Opravdu jsem všem úředníkům šlapala na paty a intenzívně (tedy při práci) jsem se o vše starala. Během toho jsme také dělali směnu části pozemku. Geometrák + katastr trval asi měsíc.
Odpovědět
Profilova fotka
My v listopadu koupili pozemek, v te dobe uz jsme meli i hotovy projekt, protoze koupi pozemku jsme resili od srpna...zacatkem prosince jsme zacali obihat vsechny vyjadrovacky ke stavebnimu povoleni, nekdy v druhe pulce ledna jsme meli vse kompletni a zazadali jsme si o stavebni povoleni a na konci brezna nam bylo vydano. Od te doby stavime ;-) Prvotni komplikace a tim padem zdrzeni vam muze prinest rozdeleni pozemku a jiz zminovane pripojky od spravcu siti..pak je druha faze a to je spoluprace s projektantem a mit stesti na stavebni urad a sousedy-neprudice ;-)
Odpovědět
Tak u nás v r. 2011 v květnu domluveno s mamkou dělení pozemku a koupě, právník Smlouva - červen2011, zaměření geodety červenec 2011, během měsíce zapsání na Katastru. Na podzim přípojka elektřiny objednána u ČEZ, schváleno asi únor 2012V únoru elktřina zajištěna.Firma vybrána na postavení dřevostavby leden- únor 2012. Projektant z firmy . projekt duben 2012.předáno na konci dubna 2012 na Stavební úřad.schváleno ohláškou na konci května. Stavba začala začátkem června 2012, bydlíme od začátku října 2012
Odpovědět
Profilova fotka
u nás rozdělení pozemku+zaměření trvlo měsíc,projekt dva měsíce a povolení-ohláška půl roku
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme koupili v prosinci 2013, to začal projektant pracovat na dokumentaci pro územní rozhodnutí. Papíry jsme si vyběhali sami. Územní řízení bylo na vodovod a zvlášť na dům s ČOV. Poté stavební řízení zvlášť dům, zvlášť ČOV a ještě k tomu ten vodovod. V srpnu nám nabyla právní moc posledního povolení.
Odpovědět
@kaccenaa Ahojky, my máme taky pozemek od prarodičů. Někdy v říjnu 2012 jsme začali řešit přepis pozemku na mě, na katastru jim to trvalo do měsíce, pak jsme to museli ještě přepsat na přítele, bylo pak jednodušší celé to řízení, co bylo potom. To jsme měli v prosinci hotové komplet - ten přepis na oba. Někdy v únoru 2013 jsme se začali domlouvat s projektantem, na přelomu červen/červenec 2013 jsme dali komplet podklady na stav.úřad a (stavíme na ohlášku,tj. do 150m2) a na konci července jsme kopli poprvé do země :-) šlo to u nás relativně rychle- řekla bych.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nicky215 super, to bychom mohli mít hodně podobné :-D!!!
Odpovědět
A mezi náma... pokud máte tu možnost- nový domeček je nový domeček...:-) Já sice říkám, že kdybych věděla, do čeho jdeme, tak na to kašlu :-D Ale to říkají všichni:-D A já jsem za ten náš domeček moc ráda, je to vše podle našich představ :-)
Odpovědět
Profilova fotka
V březnu jsme koupili pozemek, a v prosinci jsem dostala stavební povolení. Na podruhé bych to vyřídila daleko rychleji :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
@ivitko_22062013 Mohla bych se zeptat, jestli jste dělali klasickou přeložku kabelů do země, nebo jiný typ, například zavěšení kabelů, nebo se to týkalo přeložení něčeho jiného? Nám byla doporučeno nevést do země, ale jelikož se jedná o relativně krátký úsek, že by šlo provést zavěšením. Protože čekáme na vyjádření ČEZ, chtěla bych se zeptat, kolik tak obecně může vyjít úkon tohoto typu a jak se finální částky případně liší od návrhu, který původně zašlou? Předem děkuju za odpověď :)
Odpovědět
Profilova fotka
No. U nas se zrovna predelava cele vedeni. Takze prelozku zahrnuli do rekonstrukce. Presne podrobnosti nevim. Bylo to " v ramci dobrych vztahu" s nasim starostou. Nas to nastesti nestalo nic. Ale asi to levne nebude.Jinak mame nove sloupy a kabely vzduchem. Do zeme by to pry stalo asi micudu a pul. A to by nikdo nezaplatil.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?