Je možná kolaudace bez fasády?

Prosím poraďte... Je možná kolaudace RD, který nemá fasádu?
Odpovědět
Zalezi co tim myslis... Lze zkolaudovat fasadu bez finalky. Ze by nekde koukaly cihly, tak to uz ne. Samozrejme urednik muze byt zvlastni pripad...
Odpovědět
ano je to možné
Odpovědět
Opravdu záleží na úředníkovi. Minulý měsíc jsme bez fasády nezkolaudovali. Nicméně za pokus to stojí ;-)
Odpovědět
před 3 roky jsem bez problémů zkolaudoval, celý dům jen v cihle.
Odpovědět
Budete zateplovat? Pokud ano, tak v ramci kolaudace musi byt instalovan polystyren, aby jste splnili PENB.
Odpovědět
@mrazekrad zateplovat už právě nebudeme.
Odpovědět
Doporučuju se zeptat na úřadě, pokud to jsou trošku normální lidé, tak vám odpoví, zda to možné je a druhá věc, že by jejich odpověď mohla být ano, protože fasáda (kromě onoho polystyrenu) už nemá v podstatě žádný vliv na konstrukci domu (kromě toho, že ryhleji vychladne). U nás to třeba možné je i bez fasády, ale je to úřad od úřadu.
Odpovědět
My kolaudovaly letos v červnu a jsme bez fasady, jen cihla a v pohodě. Kolaudaci máme, asi záleží na konkretnim úřadě a úředníkovi...😉
Odpovědět
Profilova fotka
u nás nelze zkolaudovat bez finální verze fasády
Odpovědět
Kolaudovali jsme bez fasady jen s polystyrenem v lepidle.
Odpovědět
Ani u nás nelze zkolaudovat bez fasády :-(
Odpovědět
Mě zase řekli, že musí být plot :-( , také jsem to ještě neslyšela...
Odpovědět
Článek se načítá
Pokud se vam k barve fasady vyjadroval nektery z ucastniku (napr. obec), nebo dotcenych organu (napr. uzemni planovani/pamatkari/CHKO/...), pak by byt mela. Jinak na tom nezalezi.
Odpovědět
@yw2 Opet zalezi na tom, jestli nektery z dotcenu mel pro vzhled plotu podminku. Dopravni inspektorat, uzemni planovani, pamatkari, nebo treba obec jako ucastnik rizeni. Meli jste vzhled plotu v projektu (zdeny plny/pletivovy/plankovy/...)?
Odpovědět
Kolaudovali jsme v červenci a fasáda musela být komplet a co vidím nové domy kolem nás tak tu nikdo bez fasády není takže asi musí opravdu být hotovo.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na úřadě, kouladovali jsme bez fasády, jenom cihly, nebyly finance a neměli jsme dodělané ani podkroví, vše bez problémů.
Odpovědět
@mitoma Když jsme kolaudovali my, stavební úřad nám sdělil že fasáda není nutná - my měli. ( V podmínkách jsme měli: existenci zábradlí u schodů, dveře na WC, vyrovnaný nájezd do garáže - nemusel být v konečné úpravě , měli jsme zhutněný recyklát - a plot, pokud byl ve stavebním povolení. Taky všechny revize.)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?