Kam si můžu nahlásit trvalé bydliště, když ještě neproběhla kolaudace?

Profilova fotka
Prosím nevíte někdo, jak se řeší situace, kdy se musím odhlásit z trvalého bydliště, ale nový dům ještě není zkolaudován, takže tam se přihlásit nemohu? V podstatě nemám možnost se přihlásit u někoho jiného. Je možné se přihlásit třeba na obecní úřad obce v níž je dům postaven, a jestli ano, tak co je k tomu třeba?
Odpovědět
Profilova fotka
Ano na obecním úřadě, ale tuším v místě posledního trvalého bydliště. Asi budeme muset řešit stejně :-/
Odpovědět
Profilova fotka
@petulka26 jedina moznost je aby te majitel stavajici nemovitosti odhlasil - pak automaticky dostanes trvale bydliste na mistnim obecnim urade. Na jiny urad se zapsat nejde - taky jsme to resili.
Odpovědět
taky jsme to resili v techto dnech a jen potvrzuji oba prispevky vyse..
Odpovědět
Profilova fotka
@marrei @jumpmans @kaeth01 Moc děkuji, sice to není úplně to co jsem chtěla slyšet, ale prostě to musím brát jako realitu a nějak se podle toho zařídit. Jde mi hlavně o to že potřebuji aby mi děti začali od září chodit do nové školky (jsou předškoláci) ale bez trvalého bydliště v místě, nemáme šanci :-(
Odpovědět
@petulka26 prave z tohoto duvodu jsme to taky chteli vyridit co nejdrive.. a nakonec probehla kolaudace 5dni pred uzavrenim prijimaciho rizeni do MS - takze se to stihlo na posledni chvili.. a vzali nas :-) za coz sem strasne rada a chapu, ze rodice v dnesni dobe se musi umet postavit i na hlavu kdyz chteji deti udat do skolky :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@petulka26 a co zajít na obec a poptat se tam?? U nás vycházeli stavějícím v tomto ohledu vstříc ;-) Je přece jasné, že tam do budoucna budete bydlet....
Odpovědět
Profilova fotka
@catt82 Určitě to zkusím, ale mluvila jsem s panem starostou po telefonu, a působil na mě dosti nepřátelsky, tak uvidíme jestli nám v něčem vyjde vstříc :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@petulka26 - ajaj, no my jsme řešili to stejné.... jedno dítě nástup do MŠ, druhé do ZŠ, a u obou je kritérium přijetí trvalé bydliště. V jedné obci ale stačilo jen čestné prohlášení, že se budeme do konce roku 2015 stěhovat do obce, ovšem u druhé byl větší problém - museli jsme nakonec sehnat "dobrovolníka", který svolil abychom přepsali trv. bydliště syna k nim. I když teď koukám, u nás v kritériích pro přijetí do MŠ máme uvedeno: V souladu s ustanovením § 34 odst. 4 školského zákona je přednostně vždy přijato dítě rok před nástupem povinné školní docházky. A zákon platí pro všechny, takže tvoje děti jako předškoláci by měli být přijatí automaticky, ne? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marrei No měli, jenže tím že jsme koupili dům až teď, tak jsme samozřejmě nestihli zápis který byl v dubnu :-| tudíž mi ve všech školkách řekli že už mají plno. Budu tedy muset žádat přes obec, která mi je podle zákona umístit musí, jenže k tomu zase potřebuji to trvalé bydliště. Je to prostě zamotané, a hlavně mi na úřadu tvrdí něco jiného než ve školkách no prostě aby se v tom prase vyznalo ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@petulka26 No mám obavu, že pokud se stěhujete do obce, kde už bylo uzavřené přijímací řízení do školky, tak tam dítě asi nedostaneš. Je tedy možné, že když máš předškoláka, tak možná udělají výjimku, ale u nás v obci by to teda rozhodně neprošlo, protože po zápise je kapacita školky plná a překročit jí nesmí. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@leg No právě, ale nějak se tahle situace přece musí dát řešit. Přece se všichni co mají děti nestěhují tak že se trefí zrovna do termínu zápisu. Jde mi o to že docházka předškoláků je daná zákonem, ale přece mě nemůžou nutit dát děti do soukromé školky když na to nemám (dvoje školkovné v soukromé prostě nemáme šanci utáhnout). A státní školky nás nepřijmou protože jsme nestihli o dva měsíce zápis a tudíž je všude plno.
Odpovědět
@petulka26 je to napalici.. ale pokud maji naplnene stavy (to ze maji prijate deti, obeslane rodice s vyjadrenima a vice se jich do skolky nevleze), tak asi vyjimku neudelaji i kdyby jste bydleli hned vedle skolky :-| (my to stihli s tim papirem tesne pred uzavrenim zapisu) ale!! me rikaly reditelky ze dvou skolek, ze hodne casto se stava, ze nektere deti nenastoupi, a nebo zase se jine odstehuji a ze je velka sance udat deti v zacatku skolniho roku - a v tom pripade vas jako predskolaky musi vzit prednostne pred jinyma detma.. a obe reditelky nezavisle na sobe mi potvrzovaly, ze "druhe kolo prijimaciho rizeni" - to v zari - probiha na 90% vzdy.. tak tohle je vase jedina sance..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petulka26 Ahoj,bohuzel,tak to chodi.Presne z tohoto duvodu mi ted ani jedno dite nevzali do skolky.S rozdilem,ze dum byl v te dobe zkolaudovan,meli jsme i pridelene cislo popisne,ale na katastru to bohuzel trva mesic,nez dum zapisou a bez toho to pani nemuze zadat do systemu. Takze mi pi reditelka oznamila,ze jelikoz jsme v dobe zapisu nemeli v obci trvale bydliste,tak uz dopredu vi,ze nebudou prijati.A nejvetsi for na tom je,ze matky,co jsou doma na matersky s mladsim ditetem,je maji prijaty a ja,ktera nastupuji do prace,je budu vozit 3/4 hodiny v kolone do skolky ve stavajici obci a pro druhe dite si musim platit drahou soukromou skolku.At zije tento stat,ktery masivne podporuje zamestnanost a ridiny s detmi!
Odpovědět
@martinairena Hnus ]-(
Odpovědět
@petulka26 u nás je plno, i když tu má člověk trvalé bydliště...je to na palici. Leda nějakou paní na hlídání, vyjde levněji jak soukromá školka, hlavně když máš děti dvě...
Odpovědět
@petulka26 -to jsem řešila loni a letos zase. Letos v pohodě, došli jsme na zápis do 30 km vzdáleného budoucího bydliště, vysvětlili jim situaci (volala jsem i dopredu) a předškoláka nám vzali bez řečí a dostalo se i na mladšího. Loni jsme se stěhovali o 320 km dál,takže jsme na zápis nešli,trv.bydliště úplně jinde. A obvolávala jsem školky a mluvila s ředitelkama. U předškoláka (letos má odklad) nebyl problém,ale u mladšího jo, takže jsem čekala do srpna, jak to dopadne-lidi se stěhují normálně, takže se místa dělají,vím o více školkách a byli jsme první na řadě, protože jsem narazila na skvělou pí.ředitelku, tak nám kluky vzali i bez trvalého bydliště, v době nástupu do školky už jsme ho měli. Letos to nestihneme, to bude až od října,ale ví, že stavíme a přímo za školkou. Vydrž, volej, ptej se a nedej se! Držím palce!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@bayt Mám dokonce tři děti, ale paní na hlídání můj problém neřeší, jsem ještě rok na mateřské, takže o hlídání je postaráno. Jde o to že mám dva předškoláky, a ty do školky prostě musí, je to dané zákonem. @zuzavas Já už právě všechny školky obvolala a všude mi řekli že máme prostě smůlu, že můžeme zkusit v září jestli někdo nenastoupí. Jenže když v září místo nebude, tak pak vůbec nevím jak to udělat.
Odpovědět
@petulka26 Zákon nenařizuje, že by jakékoliv dítě muselo povinně do školky. Povinná je akorát ZŠ.
Odpovědět
@bayt -právě že to v zákonu je. Řekla mi to i ředitelka, že předškoláka že zákona vzít musí....tak nevím. @petulka26 -a co vedlejší vesnice, město? Zkus zavolat na magistrát odbor školství a výchovy tuším a poptat se, co v takovém případě dělat. Taky jsem volala, i když nic nevyřešila,ale podala mi pomocnou ruku. ;-)
Odpovědět
@zuzavas že má přednost při řádném zápisu před mladšími dětmi, ale ne že musí povinně chodit do školky (možná mluvíme o něčem jiném :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzavas Do školky dítě chodit nemusí, jen školka má povinnost vzít přednostně předškoláka, když bude dětí moc ;-)
Odpovědět
@bayt @slabici Tak už si rozumíme, já to myslela tak, že když se dítě hlásí do školky a je předškolního věku, tak ho musí přijmout, ne, že v 5 letech dle zákona musí do školky.:-) Záleží vždy i na řediteli, nicméně já jsem se setkala s tím, že staršího by mi vzali všichni přednostně před mladšími i s trvalým bydlištěm a všichni se dovolávali na zákon.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?