Katastrální zápis se liší od skutečnosti

Dobrý den, potřebuji nutně poradit, věřím, že někdo máte stejnou zkušenost. Přemýšlíme o koupi hrubé stavby. Jenže na katastru je stále vedený starý dům (který byl zdemolován a místo něj stojí tato hrubá stavba). Brali bychom si hypotéku. Jenže přece není "košer" si brát hypotéku na hrubou stavbu a podle katastru je zapsaný starý dům, který asi už 4 roky není. Kvůli novému zákonu se ted už dodatečně zapsat hrubá stavba nejde. Máte prosím někdo radu jak toto vyřešit? Moc děkuji.
Odpovědět
@eliskan Já myslím, že to není špatně, pokud to původní majitel postavil na základech toho starého domu, jako rekonstrukci - určo bych se na to šla zeptat na stavební úřad, musí tam mít dokumentaci - stavební povolení k hrubé stavbě a pokud tu starou stavbu bourali tak dokumentaci k demolici, tam Vám řeknou co s tím, případně jak to dotáhnout do konce.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro financující banku je důležité, aby skutečný stav souhlasil se zápisem v katastru. Takže je třeba to sladit. Zřejmě by z katastru měla být vymazána ta zdemolovaná stavba.
Odpovědět
Správně ste to napsal podle zákona rozestavěnou stavbu zapsat nejde.Nevidím v tom problém,myslím že KU si nemůže jenom tak smáznout budovu i když tam už není když tam stojí "něco" třeba na původních základech.Mněli sme to podobně v loni sme kupovali rozestavěnou novostavbu kterou původní majitel začal stavět v r.2008 ale do katastru ju nezapsal a tak sme si brali hypo na barák který na ku mapě vlastně neexistoval.V bance žádny problém nebyl o novým zákoně samozřejmě vědí tak to tolerujou.
Odpovědět
@kkaccullka ona ta dokumentace nemusí být, ono je pravděpodobé, že to stavěli tzv. na černo. Jako první krok bych šla na SÚ a zjistila stav. Nicméně banka bude vyžadovat, aby skutečný stav odpovídal katastru (viz vladimirsvorba).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?