Kdy změnit trvalé bydliště při stěhování do novostavby?

Profilova fotka
AHOJ, jedná si mi o trvalé bydliště syna, koupily jsme pozemek, na kterém budeme stavět dřevostavbu, do září (když pán Bůh dá) budeme bydlet, nyní bydlíme ve městě cca 5km od vesnice kde budeme stavět, jedná se mi o školku pro malého - aby mi ho vzali od zaří jako předškoláka do nové vesnice musí tam mít trvalé bydliště, kdy nejdříve lze převést bydliště? až po kolaudaci? Máte někdo zkušenost ? Díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Po přidělení č.p. a to ti dají po kolaudaci ;-)
Odpovědět
v kazdem pripade trvej na podani prihlasky do skolky. Oni ho treba neprijmou, ale kdyz tam budes mit alespon prihlasku tak zkusite pak v zari (nebo kdyz budete mit trvale b.) zajit zda neprijmou dodatecne. V prihlasce vypln (urcite tam bude nekde prostor a nebo tuto informaci dodej na papire), ze stavite barak v dane vesnici a predpokladate bydleni od zari. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bydliště určitě po kolaudaci, jakmile přidělí popisné číslo... Každopádně přihlášku si určitě podej s tím, že tam stavíte a o letních prázdninách předpokládáte stěhování a chcete, aby syn chodil do školky už v místě... Možná Ti ho odmítnou přijmout, ale třeba budou mít dostatek míst, tak ho přijmou, nebo bych se potom o prázdninách, podle toho, jak se bude stavba vyvíjet, zkusila ve školce ještě zeptat, jak to vypadá s místem, třeba se nějaké místečko uvolní po přihlášeném dítku, které nakonec do školky nenastoupí (samozřejmě s tím, že přihlášku budeš mít určitě podanou)... Ještě teoreticky je jedna možnost - domluvit se na obci, zda by vás přihlásili k trvalému pobytu na ohlašovnu (tedy obecní úřad)... Pak byste po kolaudaci/zahájení užívání nemovitosti jen přehlásili trvalý pobyt na své popisné číslo...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?