Kolaudace - je nutné mít dodělané všechny místnosti?

Ahoj, prosím o radu - musíme kvůli hypotéce v listopadu zkolaudovat a nevíme, jestli stihneme dodělat všechny místnosti. Respektive - máme dvě koupelny a dvě WC a z finančních důvodů přemýšlíme, že doděláme jen jednu z koupelen a jedno WC a ty další až časem. Obložené tedy bude už v tu dobu všechno, jen na zařizovacích předmětech bychom rádi ještě ušetřili. A podobně se dveřmi a zárubněmi - že bychom dali zatím jen na to jedno WC a jednu koupelnu + z chodby do garáže a z garáže do technické místnosti. Ostatní místnosti bychom nechali bez dveří (dětské pokoje, kde zatím žádné dítě nebude, ložnici, šatnu, průchod z chodby do kuchyně spojené s obývákem...). Myslíte, že je reálné zkoulaudovat? Mít tak půl roku čas, na vše bychom našetřili, ale takhle... Do další půjčky se nám moc nechce. Máme v plánu zeptat se na to stavebním úřadě, ale pořád mi to vrtá hlavou, tak jsem se prostě musela už dnes zeptat aspoň tady :) Děkuju ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@luciza pro kolaudaci vetsinou postacuje aby byla hotova jedna obytna mistnost, jedna koupelna a kuchyn. Pokud mate patro nebo balkon tak musi byt alespon provizorni zabradli kvuli bezpecnosti. Tam problem nebude. Pozor ale na podminky cerpani banky, casto chteji aby bylo hotove vsechno. Zajdete se radeji zeptat tam a pripadne pozadejte banku o prodlouzeni dokonceni. Ja mel zkolaudovano a odkladal o rok presne ze stejneho duvodu. Chybely nam koupelny a fasada. Banka s tim nemela problem, jen je dobre to zacit resit vcas.
Odpovědět
@jumpmans A ty dveře taky nejsou všude potřeba? Jinak děkuji za odpověď ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@luciza my ke kolaudaci meli dvere jen ve spodnim patre. Nahore vubec nebyly podlahy ani pricky. Asi by ty dvere mely byt v te koupelne a v pokoji...
Odpovědět
Profilova fotka
rekl bych ze nejvic zalezi na stavebnim uradu, co jsou ochotni akceptovat. kamos musel mit i finalni barevnou omitku
Odpovědět
Profilova fotka
Mám takový pocit jestli také není důležité na základě jakého povolení stavíte (ale možná už je to jedno). mě paní u nás na SÚ říkala, že když máme jen územní souhlas a ohlášku nemá kam dávat podmínky a věci k dokončení. Ale my to ještě neřešili do detailů, zatím jsme ve fázi přípravy stavby a čekání na ohlášku. Co máte přesně napsáno ve smlouvě o hypotéce? Je tam ta kolaudace nějak víc specifikovaná?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?