"Kolaudace" v roce 2019

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, je tu někdo kdo v posledních měsících (nebo v roce 2019) "kolaudoval" a spadal pod stavební úřad Mladá Boleslav?? Chtěla jsem se zeptat, zda přišli z úřadu na kontrolu, případně co vše kontrolovali.. Vím, že je to úřad od úřadu různé, proto mě zajímá zkušenost z reálu právě z tohoto konkrétního úřadu.. Děkuji moc za případné info :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kifu Zdravím, jak jste dopadli? Pokud vím, tak ti, co žádali o ohlasku stavby po 1.1.2018 už kolaudovat nemusí a na konci stavby stačí požádat o přidělení č. p. Bylo to tak i u vás?
Odpovědět
@mariacek U nás i ti co žádali o ohlášku před 01.01. kolaudovat nemusí.
Odpovědět
@mariacek Zatím nijak, zatím ještě doděláváme a chceme podat žádost o "kolaudaci" nějak koncem listopadu/začátkem prosince.. tak uvidíme, co nám potom řeknou, zatím nám totiž nikdo nebyl schopný říct jak to bude, jestli přijdou na kontrolu nebo ne..
Odpovědět
Profilova fotka
@kifu Tak pak prosím dej vědět, mě to čeká v březnu/dubnu
Odpovědět
Od 1.1.2018 vypadlo ze stavebního zákona oznámení dokončení stavby ("kolaudace"). Teď se jen oznamuje dokončení stavby a žádá o přidělení č.p. Je jen a jen na příslušném referentovi stavebního úřadu, jak to dělá. Někdo zkontroluje stavbu zvenku od plotu, že vypadá tak nějak jako v projektu. Jiný referent Ti stavbu proleze komplet a bude chtít veškeré doklady (geometrický plán, revize apod.).
Odpovědět
@duck09 Ze zakona vypadl souhlas s uzivanim stavby, to bylo do 31.12.2017. Ted se vydava potvrzeni o dokonceni stavby, to si urednici chodi overit. Protoze se na zacatku roku 2018 stavalo, ze dokonceni stavby potvrdili od stolu a stavba pritom dokoncena jeste nebyla.
Odpovědět
@puhelin Tak u nás se třeba žádné potvrzení nedává. To, že je stavba dokončena se potvrdí zápisem do systému RÚIAN. Bez zápisu do RÚIAN nelze zapsat stavbu do katastru.
Odpovědět
Profilova fotka
@duck09 no a do RUIANu to ale zapisuje stavebni urad, takze si to chodi kontrolovat, aspon u nas
Odpovědět
@duck09 To je divne. A co ti, kteri potrebuji doklad o "kolaudaci" pro dotaci, nebo pro hypoteku?
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Moje banka chce do 6 měsíců od dočerpání papír od odhadce, že je stavba ze 100% dokončena plus zápis stavby do katastru... Jde o Rajfku... Ale mám požádáno o dotaci dešťovka a tam se musím podívat co přesně chtějí. Řekl bych, že podle nového zákona je to naopak než to bylo. Dnes vy dáváte stavebnímu úřadu čestné prohlášení, že je stavba dokončena (u žádosti o přidělení č.p.). Aspoň tak jsem to pochopil. Úředník může a nemusí tento stav ověřit.
Odpovědět
@mariacek Ja jsem ted resila Zelenou usporam a tam chteji nejake potvrzeni o tom, ze stavba je cela dokoncena. Ale teprve budeme zadat.
Odpovědět
@geodett Ano, zápis do RÚIAN dělá stavební úřad. Po ověření, že je stavba dokončena. A je už na úředníkovi (a jeho odvážnosti 🙂, jak si to ověří ... @puhelin Bohužel ... Ty banky se to halt musí naučit, že institut oznámení užívání stavby a následný souhlas s užíváním už není. Ale je to už téměř 2 roky a funguje to i bez toho. @mariacek Přesně jak píšete to tak je.
Odpovědět
Článek se načítá
@duck09 No a pro zapis do katastru nemovitosti uz staci jen RUIAN? Taky bez dokladu o "kolaudaci"?
Odpovědět
@puhelin Ano. Stavební úřad zapíše stavbu do systému RÚIAN. Potom si dáte žádost na vklad do katastru a ten si v tom systému RÚIAN najde, že stavební úřad ověřil, že je stavba dokončena.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?