Komunikace se stavebním úřadem a odborem UP přes email?

Dobry den, dostala jsme tip na moznost koupit stavebni pozemek primo od majitele. Puvodne jsem myslela, ze pravnik by snad vyhledal, zda se na ten pozemek vztahujou nejaka omezeni. Tady na foru jsem pochopila, ze je to nase starost si vsechno zjistit na stavebnim urade. Muj problem je, ze bydlim daleko, takze bych uvitala moznost komunikovat s urady pres email. Mate nekdo zkusenost? Nebo je to spis uplne naivni napad? :-S diiky
Odpovědět
Profilova fotka
když si zřídíš datovou schránku, budeš pak moci použít všechno, co ti tam napíšou. Jinak, požádej si o "územně plánovací informaci" - to můžeš klidně i k cizímu pozemku, a tam ti úřad napíše, co všechno a kde na tom pozemku se dá stavět
Odpovědět
@esmeralda2 dekuju moc za odpoved! ma pro me velikou cenu x-)
Odpovědět
@yanna71 "územně plánovací informaci" vám skutečně vydá stavební úřad k jakémukoliv pozemku, ovšem v ní bude jen účel (v tomto případě výstavba domku) pro který lze pozemek využít a nic víc. Budou chybět věcná břemena, budou chybět případná zástavní práva (to zjistíte na katastru). A budou chybět i stanoviska všech správců všech sítí o tom kudy se sítě vedou a o jejich ochranných pásmech (může se stát, že středem pozemku něco vede a vy, v případě výstavby, budete omezeni velikostí a přesným místem umístění objektu na pozemku). Tohle zjistíte u správců sítí (stejně jako to, jestli je dostatečná kapacita aby vás vůbec napojili). Ještě bych si pořešil příjezdovou cestu (musí být zpevněná max. 50 m od plánovaného objektu), ochranná pásma a co já vím co ještě.....V každém případě raději víc, než něco zanedbat a mít pak jen oči pro pláč.
Odpovědět
@jiri_1477 dekuju za tip! vsechny informace jsou pro me velice cenne! jsem tu absolutni novacek =-) na pozemku uz stoji malicka chaticka, kde je zavedena elektrina a voda; zrovna i jako cesta tam je zpevnena; je to pozemek mezi existujici zastavbou, tak by to snad nemel byt problem, ale protoze musim rict uz takhle na dalku "ano" nebo "ne", rada bych mela vic jistoty; nejak se bojim duverovat pouze "dobremu slovu" ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
emailem urady celkem komunikuji, ale vetsinou jsou to takove nic nerikajici odpovedi na datovou schranku odpovedet museji, ale vetsinou skutecne vyuziji tech 30 dnu co na to maji a po zrizeni datove schranky pozor v dnesni dobe na to, ze nejakou agendu pak uz clovek nesmi davat papirove - napr. danove priznani v pripade koupe pozemku doporucuji proverit zda se v okoli neresi restitucni naroky cikrvi, to pomerne znacne muze prodlouzit pripadnou stavbu - http://www.spucr.cz/restituce/cirkevn...
Odpovědět
Profilova fotka
Z územního plánu zjistíte, co lze nebo nelze postavit, ten je většinou vyvěšený na internetu. Kudy vedou sítě zjistíte taky na internetu, RWE, ČEZ aj. umožňují "informaci o existenci sítí". U nás např. paní na SÚ na emaily vůbec nereaguje. Po zřízení datové schránky to začalo fungovat, tam už prostě reagovat musí. Ale jak se tu píše, znamená to pak, že přes datovou schránku některé věci řešit musíte.
Odpovědět
Omlouvám se, že vám lezu do vlákna, ale řeším podobnou situaci - když budu mít projekt, ke kterému chci získat vyjadřovačky od správců sítí a obce - můžu tento projekt naskenovat a poslat datovou zprávou? Budou se tím pak zabývat nebo mě pošlou kamsi?
Odpovědět
@yanna71 Jen ještě k dotazu, zda je možné se stavebním úřadem komunikovat e-mailem... Z mé zkušenosti hodně záleží, na koho narazíte. Narazila jsem na takové, kteří se na mail ani neobtěžovali odepsat, jiní zas odepsali poměrně srozumitelně, další mi napsal, ať zašlu své telefonní číslo, že zavolá. Takže opravdu záleží, kdo tam sedí za člověka a také, co všechno je možné přes e-mail vykomunikovat a co už ne.
Odpovědět
@vencass Jistě to nevím, ale obávám se, že zrovna projekt je potřeba předložit v originále... ale možná mi to někdo vyvrátí a přispěje tím, že je to možné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vencass spravcum siti staci jen umisteni domu na pozemku to lze bez problemu vlozit pres jejich online system (mam vyzkouseny pouze O2 a EON), obci by take mela stacit jen cast projektu emailem, ale stavebni urad rozhodne pozaduje projekt 3x a se vsemi razitky, takze tam si se zaslanim emailem nepomuzete
Odpovědět
Díky za informaci.
Odpovědět
moc fajn vsechny ty tipy a nazory, dekuju! zatim me tedy pres mail odpovidaji a dokonce max do druheho dne! jsem mile prekvapena :-D ted musim jeste vyzkoumat, kdo je kde majitelem siti a doufat, ze moje zahranicni IP adresa nebude delat problemy, jako na katastru :-| muzete me, prosim, vysvetlit, co je to ta datova schranka a kde se to zarizuje? koukala jsem na stranky vyboru, ale nikde jsem se v tom smyslu nechytla :-( dik!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@yanna71 https://www.datoveschranky.info/obcan/
Odpovědět
@geodett velice zajimave, to za mych casu nebyvalo :-) dekuju!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?