Konec stavebního povolení, kdy kolaudace?

Ahoj všem, může mi někdo poradit? V dubnu nám končí stavební povolení (ohláška). Kdy nejpozději se musí zkolaudovat? Je to tak, že končí povolení, tak hned musí být ten měsíc zkolaudováno nebo se pletu? Děkuji
Odpovědět
Domluv se se stavebním úřadem na prodloužení ohlášky(povolení) a nemusíš se stresovat...
Odpovědět
@lisakstavitel na tom povolení je napsáno, bez možnosti prodloužení.. Jako my máme postaveno, jen nám chybí ještě vsakovací zařízení a můžeme kolaudovat..
Odpovědět
Profilova fotka
@soffiee já ti asi svou odpovědí nepomůžu, ale zaujalo mě to, že lze vydat takové rozhodnutí, kde je předem vyloučen opravný prostředek, aniž by tam hrozilo nějaké nebezpečí. Je nějak zdůvodněno to, že je to bez možnosti prodloužení?
Odpovědět
Profilova fotka
@soffiee ahoj, my nemeli vsakovacky, pri kolaudaci to napsali do zavad, dum zkolaudovali a meli jsme cca 6 mesicu na dodelani, zalezi na uradu. hlavne si zjisti, co vsechno chteji ke kolaudaci a at Ti to daji pisemne - revize,technicke listy, hasicak, a blaaaaaa dalsich veci
Odpovědět
@soffiee Pokud máte ohlášku nelze její platnost prodloužit jako stavební povolení. Ohlášení má platnost 2 roky, tzn. do 2 let musíte kopnout, jinak pozbyde platnosti a musí se vyřizovat vše znovu. Pokud jste však tak učinila (stavíte jak je patrné) nemusí Vás trápit, že 2 roky již uplynuly. Rovněž uplynutí 2 leté lhůty není pokyn pro kolaudaci. Vy už si pak hlídáte jen lhůtu výstavby, která by se neměla přešvihnout, většinou se uvede v žádosti nebo ve štítku "Stavba povolena". Lhůtu výstavby lze samozřejmě také na odůvodnění prodloužit. Kolaudace je pak na návrh stavebníka nikoli z moci úřední SÚ, takže až budete hotovi, budete mít veškeré zkoušky, měření, revize apod., můžete kolaudovat ;-)
Odpovědět
@esmeralda2 Možná jsem to špatně pochopila a ta lhůta se vztahovala k něčemu jinému. U sebe to rozhodnutí teď nemám, takže nevím..
Odpovědět
@zeneva záleží asi na SÚ, jestli zkolaudují bez vsakovačky.. Máme hroznýho vola na tom úřadu.. Bojím se ho na něco zeptat. Když jsem to vyřizovala, tak na mě ječel. Tak doufám, že z něj nějaké informace dostanu.. Každopádně děkuji..
Odpovědět
@sanysobotkova aha, děkuji za vyčerpávající odpověď. Na štítku máme napsaný jen údaj 14.4.2015. Nic víc.. Žádné datum ukončení.. Myslíte v Žádosti, kterou jsme podávali při ohlášení? Nebo v projektu byla nějaká lhůta o ukončení stavby..
Odpovědět
@soffiee ta lhůta se netýká dokončení stavby, ale začátku stavby, vy musíte začít stavět do dvou let od vydání ohlášení, a jestli pak stavíte rok nebo 15 je už jedno
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 Na ohlášce je to normálně, ta se vydává jen pro určité období. Máme to tak taky
Odpovědět
Profilova fotka
Úplně přesně to zní takto: Společný souhlas nabývá právních účinků dnem doručení stavebníkovi. Platí po dobu 2 let ode dne vydání. Nepozbývá však platnosti, pokud v této době bylo s ohlášeným stavebním záměrem započato. Platnost společného souhlasu nelze prodloužit.
Odpovědět
@plaintruth tak to potom joo :D. děkuji..
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?