Koupě novostavby, která je vedena v katastru jako orná půda

Profilova fotka
Hezký odpoledne :-) Chystám se koupit novostavbu. V katastru je to vedený jako orná půda. Chybí tomu jen vnitřek - podlahy, koupelna + technická místnost ve které je wc s umyvadlem, kuchyň. Není to zkolaudováno. Na místním příslušným úřadě mi bylo řečeno, že se kolaudace dá udělat bez hotové koupelny. Je tomu tak? Máte prosím někdo zkušenosti? Je potřeba zaměření geodetem? Odvádí se daň z nemovitosti/nabytí? Předem moc děkuji za odpovědi. :-)
Odpovědět
@sthum No, přijde mi divné, že by pro kolaudaci nemusela být hotová koupelna. To vám řekli na stavebním úřadě? Nabytí platíte vždy a to 4%.
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo na stavebním 👍🏼 Tak už se v tom nevyznám.... a hlavně v katastru je to stále vedené jako orná půda. By to měl majitel mě před prodejem změnit ne? @luckavra
Odpovědět
Pokud je to tak "snadné", jak říká stavební úřad, tak bych zkusila přesvědčit stávajícího majitele, aby udělal kolaudaci, a pak vám to prodal. Nevážou se na to třeba nějaké pokuty?Zašla bych možná na místní SÚ ještě jednou - osobně - a chtěla od nich seznam dokumentů, které po vás bude chtít. Abyste pak nebyli překvapení....
Odpovědět
@sthum Orna půda to podle mě bude pořád. A možná je to možné. U nás nekolaudují, chtějí jen geometrický plán, a ani se nepřijdou podívat z úřadu, jestli je vše jak má být. Stačí jim prohlášení.
Odpovědět
@sthum A jak by ten pozemek mel byt vedeny, kdyz stavba na nem jeste neni zkolaudovana a katastr o te stavbe ani nevi?
Odpovědět
Profilova fotka
ověřte si kolik budete platit za vynětí ze ZPF (orná půda), abyste se pak nedivili (některá půda je dražší než jiná, my budeme platit asi korunu za vyńatý metr, ale někde to jde i do stovek, pozor na to!). Určitě nemůžete být navždy vedení na katastru jako orná půda. Částka se dá vypočítat podle bpej, zjistíte na https://bpej.vumop.cz Vynětí ze ZPF někdy chtějí až ke kolaudaci. https://www.praha6.cz/codelat/koko-1212 Daň platit budete jako kupující. Určitě bych stavbu nechala prohlédnout odborníkem, zda je vše v pořádku. 8-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?