Koupě pozemku na přelomu roku - kdy podat přiznání k dani z nemovitosti?

Profilova fotka
12/2015 jsme koupili pozemek vedený jako ornou půdu v lokalitě pro výstavbu RD. Zápis do KN proběhl v 01/2016. Chápu dobře zákon, když si myslím, že se to beree od nabytí v KN, čili přiznání podáme až za rok 2016 ( v roce 2017 to tam odnesu?)? Při výměře 1787m2 je daň je 182,- kč - je to reálné? Příjde mi to málo 🤔 Koef. 2, orna puda koef. 0,75% , cena za m2 je zde 6,83kc podle ministerstva
Odpovědět
Rozhodující je kdo byl majitelem 1.1.2016 ,pokud už vy tak jste měli podat přiznáni,v opačném případě přijde ještě slozenka bývalému majiteli.
Odpovědět
Profilova fotka
paragraf 13a https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-338 (11) Nebylo-li do 31. prosince roku, ve kterém byl podán návrh na vklad práva vlastnického do katastru nemovitostí, kterým toto právo vzniká, rozhodnuto o jeho povolení, je poplatník povinen za nemovitou věc, která byla předmětem vkladu práva vlastnického podat daňové přiznání nejpozději do konce třetího kalendářního měsíce následujícího po kalendářním měsíci, v němž byl zapsán vklad práva vlastnického do katastru nemovitostí. Daňové přiznání poplatník podává na zdaňovací období následující po roce, v němž vznikly právní účinky vkladu. Povinnost podat daňové přiznání nevzniká, pokud daňové přiznání za nemovitou věc podal současný společný zástupce nebo společný zmocněnec.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?