Lze na zbořeništi postavit rodinný dům?

Dobrý den. Máme zájem s přítelem koupit pozemek, který se bude dražit (exekuce). Jedná se o zarostlý pozemek se studnou, který se nachází ve vesnici, která je připojena k většímu městu. Na pozemku jsme neviděli žádnou suť či základovou desku nějakého objektu, není však vyloučeno, že kdy se kopne, tak tam něco nebude. V katastru nemovitostí je pozemek veden jako zastavěná plocha a nádvoří - využití pozemku je vedeno jako zbořeniště. V územním plánu obce je plocha vedena jako veřejné prostranství - veřejná zeleň. Otázkou je, zda se tento pozemek lze využít jako stavební parcela pro stavbu rodinného domu nebo ne? Nebude zapotřebí žádat stavební úřad o změnu, aby byl pozemek veden jako stavební parcela? Nebo jaký je postup? Před koupí, bychom si toto rádi ověřili. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
to se musite zeptat na obecnim nebo prislusnem stavebnim urade, obecne pokud je tam v UZ verejna zelen tak tam stavet nelze
Odpovědět
@casmaria O změnu v územním plánu lze požádat odbor rozvoje města. Zjistěte si ale, kdy se plánuje nová změna provést - může to trvat klidně i 5 let. Stavební úřad se územním plánem řídí a výjimka pro vás není možná.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je pozemek v zastavěné ploše obce mezi okolnímy domy, neměl by být problém. My takovou proluku měli a stavět se tam také dalo bez problémů. Přihlíží k tomu jinak než k stavbě "na zeleném".
Odpovědět
Máme se ženou stejný problém a táhne se to šestým rokem a stále nic nestavíme. Osobně bych se do ničeho takového nepouštěl a raději se podíval po parcele, ale je to věc názoru ...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
Dobrý den.chtel bych koupit pozemek. využití je zbořeniště.veden jako zóna smíšené zástavby s regulací.v lv je napsáno na pozemku není stavba a jsou zde zbytky 3 domu.je potřeba k dozbourani stavební povolení a dá se na pouť stavět.dekuji. Kubiš.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?