Na jaké stavby se uděluje číslo popisné?

Ahojky, chtěla jsem se zeptat zda někdo neví, na jaké stavby se uděluje číslo popisné!! Díky neschopnosti realitky jsme až pozdě zjistili,že námi kupvaný objekt nemá číslo popisné( jedná se o viný sklep s nádstavbou)! Problém je v tom,že číslo popisné sice měl,ale dokumentace se během let ztratila!! Bylo nám řečeno,že pokud nám obec přidělí nové číslo popisné a ze stavebního úřadu budeme mít vyjádření, že se dokumentace nedochovala,tak nebude problém!!Ale ejhle, na katastru nás asi zřejmně někdo nemá rád, tak to neprošlo!Nepomohla ani rekolaudace, vždy si katastr vymyslí nový důvod proč to nejde!! Začínáme si myslet,že v tom někdo má prsty!!Nechceme už couvnout,protže bysme přisli o zálohu 50 tis.!! Prosím poraďte,co je potřeba k udělení čísla popisného!!
Odpovědět
Podle mě je to závislé na papíru od obce. Pokud obec takový papír vydá, tak to na katastru musí zapsat, ne?
Odpovědět
Skoč si na katastr nemovitostí.Maj tam mapy,kde si najdeš ten tvůj domeček a oni ti řeknou to číslo popisný..Dá se tam nahlídnout i z netu.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
myslim,ze vinny sklipek s nastavbou asi nemuze mit c.p, jen cislo evidencni, neni to preci objekt k trvalemu bydleni, ne?
Odpovědět
no já to předtím nepřečetla všechno.jasně, že pokud ho někdy měl, tak je to zapsané v katastru.
Odpovědět
No měl ho, ale doklady o tom se stratili!!Je to celý zamotaný!!Vážně nám příjde,že v tom má někdo prsty!!
Odpovědět
Profilova fotka
Jak jako, ztratily? Původní majitel je nemá? Nebo je ztratil katastr? Víš parcelní číslo?
Odpovědět
Pokud už jednou bylo číslo zapsaný, tak by leda musel dát někdo žádost o výmaz, protože ty podkladové údaje přece jsou v archivu a i kdyby tam nebyly, tak to už je dávno zaevidovaný, že to popisné číslo má. A nevymyslel si to spíš ten prodávající, že to někdy mělo č. popisné?
Odpovědět
A pokud už to číslo popisné mělo, tak o tom musí být i záznam na obci, protože ta č. popisné přidělovala.
Odpovědět
Na obci záznam je,je tam třeba i plno dokumentů,kde to číslo popisné figuruj!!Ted starostovi došlo jakési roční výpis čehosi,asi všech obyvatel a budov a i tam to číslo popisné je!!!Prostě na katastru v tom asi někdo má prsty.Protože si pokaždé vymyslí něco co nemáme a když to dodáme tak si vymyslí něco nového!!Napsoled už nevěděli coby tak nás poslali na jejich právní oddělení!!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?