Na který úřad zajít kvůli zahradě v zahrádkářské osadě?

Profilova fotka
Zdravím, před rokem jsme koupili zahradu v zahrádkářské osadě. Kupovali jsme za hodně výhodnou cenu s tím, že ji buď jednou prodáme, nebo si tam postavíme domeček, protože se okolo hodně staví. Při placení daně na finančáku nám úřednice říkala, že se z těchto zahrad do dvou let budou děla stavební pozemky. Na který úřad si máme zajít, aby jsme zjistili, že se tak opravdu stane. Dále by mě zajímalo, jestli když zajdem na SÚ, nám řeknou, jestli tam budem moct stavět, protože máme dlouhou a úzkou příjedovou cestu a vím, že to je problém. A nakonec, na kterém úřadě nám řeknou, jestli je tam městská voda? Dřív v této osadě prý byla, ale nechali ji odstřihnout.
Odpovědět
@hanahever Zašla bych na obec nebo na stavební úřad a poptala se jak je to se zahradou. A s vodou, napsala bych žádost na společnost, která v dané lokalitě je (u nás třeba Smvak), přiložíš mapku a co tě zajímá, nebo přímo na kontaktní místo společnosti. a příjezdovka je jak dlouhá a úzká?
Odpovědět
Kvůli tomu zda a kdy se z pozemku stal či stane zastavitelný pozemek se dojděte zeptat na příslušný úřad územního plánování (tedy příslušná obec s rozšířenou působností, kde v rámci stavebního je i odbor územního plánování). Co se týká vodovodu tak na příslušnou obec kde to buďto budou vědět nebo vás odkáží na toho kdo vodovody provozuje v dané lokalitě.
Odpovědět
A pokud bude parcela zastavitelná tak pak se dojít zeptat na stavbení úřad (příslušný k Vaší obci kde máte zahradu) za jakých podmínek povolí výstavbu (tento stavební se ovšem nemusí shodovat s tím kde bude sídlit územní plánování :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@adula000 moc děkuji za odpověď. Příjezdovka má na šířku asi 3m a na délku od oka asi 120m.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitkapetka Taky moc děkuji za odpověď. Vůbec jsem netušila, co všechno je za úřady :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?