Odečet úroků z úvěru - refinancování hypotéky

Uplatňuji každým rokem úroky z úvěru. Teď ale refinancuji hypotéku k úplně jiné bance. Napadá mně otázka, zda si tím nezakládám problém u finančního úřadu. Máte s tím někdo zkušenost? Nebo prostě jen teď budu uplatňovat úroky z úvěru od jiné banky a bance zase budu muset doložit novou smlouvu o hypotéce?
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep úroky uplatňuješ za loňský rok a pokud refinancuješ až teď tak se tě to netýká..... jen doložíš potvrzení z banky co ti přišlo....
Odpovědět
@petrsv1000 já vím, jen myslím už dopředu na příští rok. Prostě mně napadla tahle otázka, jak to bude příští rok. Něco se mi totiž plete, že když odečítám v dani penzijní připojištění, takže penzijní společnost už nemůžu změnit, jinak bych ty odpočty pak musela doplácet, je to tak. Nebo možná kecám, fakt nevím
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep příští rok tam dám potvrzení z nové banky. Penzijko sem také měnil, odpočtá normálně dával, příští rok dám odpočty z nového penzijka.
Odpovědět
@petrsv1000 Jo? Tak to je super! Možná by byl problém, kdybys penzijko úplně rušil. Ale fakt nevím, vím, že někdo říkal, že měl problém kvůli penzijka a musel finančáku vracet peníze.
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep Bylo to tak, že první refinancování nevadí..pořád máš na uplatňování úroků nárok..pokud by to však bylo už druhé tak už bys o to přišla...snad se to nezměnilo ;-)
Odpovědět
@ffiinnkkaa aha, takže může v tom být háček. Díky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep také jsem ho rušil, jde jen o to , že musíš ty zrušené peníze přelít do jiného penzijka, pak to jde a nic vracet nemusíš, ale s tím by ti musel poradit nějaký finanční poradce aby to bylo podchycené.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep Tak se to změnilo ;-) Už je jedno kolikát refinancuješ :) No jo změna nastala v roce 2012...já s tím pracovala do roku 2010 než jsem šla na mateřskou...tak jsem si to alespoň taky upřesnila ;-)
Odpovědět
@ffiinnkkaa super, díky moc!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?