Ohlášení stavby do 150 m2. Máte vzor nebo formulaci?

Profilova fotka
Ahojky, nemáte prosím někdo vzor nebo formulaci - jak má vypadat oznámení sousedům na ohlášení stavby RD???? Moc by mi to pomohlo - klidně i na e-mail. Napíšu do IP. :) Děkuji a hezký večer. Stavbě zdar. ;-)
Odpovědět
1
2
Ahoj, stavebni ohlaseni jsme podavali tento tyden, takze ti klidne zitra pisnu jaky zneni jsme meli :) posli kdyztak mail do IP zkusim najit i primo origos kopii co jsme meli od uradu....najdu, naskenuju poslu :) Ale dneska uz na to nemam :)
Odpovědět
Tak jsem to nasla, mam to oskenovany jako .jpg takze se mi to zneni sem prepisovat nechce...tak posli toho maila a ja ti ho poslu ;-)
Odpovědět
tak uz to leti :)
Odpovědět
Profilova fotka
Teeeeeda - to byla rychlost, děkuji moc. :) Takový vzor je super. Stavební úřad nám řekl, že to máme napsat svoji volnou formou, že na to formulář není. :( Tak to zkusím takto poslat a uvidíme. :)
Odpovědět
Neni za co :) ;-) Nam myslim urad rikal to sami, ale nastesti jedna sousedka stavela ....respektive shanela dokumenty driv nez my, takze jsme si vzro vzali od ni ...ale ji ho prej na urade dali. Kazdej pes jina ves, klasika :) :-) My jsme dokonce nektery sousedy ani nezastihli, takze jsme jim to poslali doporucene na dodejku a na urad dali jen ty dodejky a prej jim to staci...no odkejvali nam to, videli to, takze asi jo :)
Odpovědět
Hoj vsem, mnozi se mi IP, takze pro urychleni posilejte rovnou email a ja vam ten vzor na ohlasku sousedum poslu :) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-D - teda to je hukot ohledně formuláře na OHLÁŠKU. ;-)
Odpovědět
Bry den, ted mam zas dotaz ja :) Kdyz je stavebni ohlaseni, dava se vedet na stavebni urad o zameru zacit stavet ? Tim myslim jak zakladovou desku tak barak. Nebo to je jen u stavebniho povoleni ?? Nebo se musi ohlasit jen zacatek stavby baraku ?? Diky
Odpovědět
Profilova fotka
Koukám plechajdo, že pro dobrotu na žebrotu viď, ale bohužel ani já ti neporadím, ale prosím pošli mi taky jeden vzor. Posílám do ip mail..Děkuji mockrát
Odpovědět
Odpověď pro plechajdu Ahoj, nevím, jestli už nebyl tvůj dotaz zodpovězen, ale tady je postup: Na stavební úřad se musí nahlásit začátek stavby, a to už od výkopů základových pásů, neboť vše je součástí stavby RD. Měl by se jim předložit nějaký harmonogram stavebních prací. Ohlášení totiž obnáší to, že stavební úřad si naplánuje tzv. kontrolní dny na stavbě na základě harmonogramu. Vše je kvůli tomu, že ohlášení již není zakončeno klasickou kolaudací, ale užívání stavby by mělo být povoleno st. úřadem právě na základě prováděných kontrol během stavby. My také stavíme, už se blížíme do konce a návštěvu jsme měli ze stavebního úřadu za celou dobu stavby zatím jednu. Ale ze stavebního úřadu chtějí přijít až na konci celé stavby a udělat něco jako kolaudaci, jako se dělalo dříve. Myslím si, že takhle je to lepší, než abychom měli každý týden někoho na stavbě. Ale znám případy, kdy opravdu na stavbě RD měli každý týden návštěvu ze st. úřadu. Ale to pouze díky "hodným" sousedům. Takže proto udržujte dobré vztahy se sousedy!?:-))) Doufám, že ti odpověď bude ještě k něčemu
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Ahojky, máte někdo nějaký pěkný vzor jak má vypadat oznámení sousedům o stavbě RD? díky moc
Odpovědět
Prostě jsem okopíroval na A4 obrázek z projektu, napsal k tomu že se to bude stavět tehdy a tehdy (ca. ....), vložil do průhledné obálky, přitloukl na kůlek a postavil na pozemek. A nazval OZNÁMENÍ O ZÁMĚRU, nebo jak se ten blábol jmenuje. Když jsme tam asi za týden přijeli, z protějšího pole se přihnal pán a spustil:"Dobrej den, vy tu budete stavět, koukám, my máme firmu a my Vám to postavíme, domluveno?" Věděli jsem že ve vsi bydlí šikovný zedník a on si nás takhle "našel". Takže ač máme roubenku, dohodli jsme se a desku a vnitřky nám udělali. Myslím, že to pro něj byla super zakázka - domů to měl 100 m .... Jojo, nějak mám pořád i 2 roky po stavbě pocit totální vyčerpanosti a že bych na to už dneska neměl ...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
to petrfrenk nestraš, to je to tak náročné =-) ??
Odpovědět
Ahojky,čirou nahoudou nemaš jěště ten formulař pro ty sousedy na ohlašeni stavby RD,docela by se nam to hodilo at to nemusim psat ručne dekuji moc ,muj email saimon.m@centrum.cz dekuji
Odpovědět
pokud máte někdo zájem tady je na formulář zrovna na informovaní sousedů: www.koberice.cz/clanky-detail/57/
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, můžu se zeptat jak dlouho jste čekali na ohlášku od doby podání na stavebním úřadu?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahoj vsem, hlasim se ohlaseni uz nemam, nekdy - nevim kdy jsem ho smazla takze uz zkuste psat na ty kterym jsem ho poslala jestli ho nemaji jeste nekde ulozeny...diky :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ahoj, pošlete mi prosím vzor na ohlášení stavby sousedům bez podpisu sousedů. děkuju. e-mail: jantrada@seznam.cz nebo do IP.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
ahoj, tak to tu oživím se stejným dotazem a sice jestli někdo máte nebo můžete odkázat na vzor oznámení sousedům. a vy jste informovali i vlastníky přilehlých komunikací, nebo jen vlastníky pozemků? doufám, že nebudu muset informovat xy podílníků cesty, která kolem pozemku probíhá :) jestli jsem to dobře pochopil, tak musím informovat nejen obyvatele co tam mají domy, ale např. i majitele louky, která je přes silnici a kde nikdo nebydlí, ale ke stavbě/přístavbě se má taky co vyjádřit?
Odpovědět
Profilova fotka
@nemec My jsme potřebovali vyjádření od majitelů vedlejších pozemků, tzn. sousedy po levé a pravé straně. Naproti přes silnici už ne. A jejich souhlas jsme udělali následovně- vytiskli jsme náhledy domu a taky umístnění domu na pozemku a tam jsme je nechali vlastní rukou napsat- majitelé pozemku toho a toho souhlasí s provedením stavby na tomto pozemku. Podpis, adresa, datum.
Odpovědět
Profilova fotka
@nemec potřebuješ pouze souhlas přímo sousedících pozemků, ne přes silnici. Vzor by ti měli dát na stavebním úřadě a jako příloho okopíruješ situační plán. Pak asi budou vyžadovat souhlas vlastníka příjezdové komunikace.
Odpovědět
ahoj, také si tady přihřeju polívčičku ;-) , je to tak, že informuji sousedy se kterými sousedí pozemek na kterém RD bude stát, resp. máme dva pidi pozemečky které tvoří rohovou parcelu sousedící z obou stran, na jednom bude stát dům, druhý zůstane nezastavěný, takže kontaktuji ty sousedy se kterými sousedí jen ten zastavěny...? Děkuji
Odpovědět
U nás to úřad chtěl přímo na situaci domu na pozemku. Napsali jsme tam formulaci - Souhlasím s projektovou dokumentací a všechny dotčené orgány a sousedi se nám pod to podepsali.. Žádný extra formulář jsme nevyplňovali..
Odpovědět
@rybkabezvody Myslí, že by to tak mělo být, ale také záleží jak máte napsaný projekt - zda se týká pouze pozemku kde bude stát barák, nebo jsou tam jmenované oba pozemky..
Odpovědět
@petrsv1000 tak jen potvrzuju, že se to týká krom silnice i polní cesty. a pak záleží i na velikosti vlastních pozemků - máme dost velkou zahradu, takže ve finále při přístavbě kotelny mi bylo řečeno, že nemusím oslovovat sousedy žádné. jen doufám, že co řekl jeden úředník, bude bez problémů u druhého na tom samém úřadě :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nemec na to zapomeň :-D že to co řekne jeden, platí u druhého :-D jsou to komedianti ale nakonec jim stejně nanosíme to co chtěj :-D
Odpovědět
@plechajda @beatrice.h Dobrý den, mám na vás velikou prosbu, jak má vypadat oznámení sousedům na ohlášení stavby RD.Nevim jak to správně napsat, moje paní sousedka dělá soustavně těžké problémy, prosim poraďte. Mnohokrát děkuji Radek
Odpovědět
@plechajda Dobrý den, můžu vás prosím požádat jestli byste byla tak hodná a ochotná a poslala mi na mail subulin@seznam.cz, znění pro ohlášení stavby sousedům? Mnohokrát děkuji a budu se těšit:-) Děkuji PS: Nebo kdokoliv zvás v diskuzi o tomto tématu něco máte, budu vděčný za zaslání informací. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@subulin žádne znení na to oficiálně není, stačí když vám majitelé podepíší souhlas s projektem a ten dodáte ke stavebnímu povolení.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@plechajda @plechajda poslala bys mi ten formulář prosím na JanaKopelentova@seznam.cz?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?