Oprava chyby v katastrálním operátu

Profilova fotka
Katastr po týdnu opravil výpis, což jsem neskutečně rád. Bohužel však text "Oprava chyby v katastrálním operátu" zůstává i nadále ve výpise a bohužel banka, která nám má vydat zástavní smlouvu vyžaduje, aby výpis z katastru byl čistý bez záznamu 8-( Začínám mít pocit, že katastr sice chybu do týdne opravil, ale dle zákona "snad ne" musí uvádět text po dobu 30 dní: "Oprava chyby v katastrálním operátu". Nevíte prosím jak to přesně bývá?
Odpovědět
@cevepe A jake povahy byla chyba ve vypise? podle toho se odviji dalsi veci. Myslim, ze katastr take zasila dopis vlastnikovi o tom, ze byla chyba opravena a ten se muze odvolat. Pokud neprobehl cely proces, porad to tam asi visi. Zkousela si zavolat na katastr a zeptat se?
Odpovědět
@cevepe Omlouvam se, z fotky nebylo poznat - opravuji tedy - zeptaL:)
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Je to pouze odovolací proces: 30-ti denní lhůta, kdy se mohou vlastníci odvolat. Jedná se o změnu čísla stavební parcely, kdy čislo bylo prohozeno s vedlejší bytovkou, kde naštěstí nejsou zatím vlastníci, ale bytové družstvo. Volal jsem na katastr a zjistil více informací. Těch 30 dnů vyprší na konci září, ale paní poradila, že máme sehnat podpisy od všech čtyř nájemníků, že se v dané lhůtě 30 dnů nebudou odvolávat. Podpis nemusí být ověřený, tak že alespoň dobrá zpráva. Dnes a zítra oběhnu nájemníky a ve středu kdy je úřední den to odnesu na podatelnu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?