Ovocný sad na stavební parcelu v CHKO

Máme vyhlídnutou velmi zajímavou parcelu, ale je to druh pozemku ovocný sad a nachází se v CHKO. V příštích týdnech bude probíhat projednávání nového územního plánu. V původním návrhu bylo navrženo převedení této parcely na stavební. Stavební úřad s tím souhlasí, nicméně CHKO návrh připomínkuje a bude navrhovat změnu na veřejnou zeleň. Nemáte doporučení čím argumentovat a jakou formou toto řízení? Parcela leží na kraji obce a není kolem ní žádná cesta nebo silnice. Prochází se na ní skrz jinou soukromou parcela (kterou bychom použili jako cestu a měli v ní podíl). Přímo sousedí s poli. Může pomoci vyžádat si stanovisko architekta? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že stanovisko architekta by byl dobrý podpůrný argument, akorát ho musíš mít a dodat k jednání, ne si ho chtít vyžádat. Podle mne dobrým argumentem by bylo, že chceš bydlet. K tomu dodej nějaké příkrasy formou stručné ale emotivní slohové práce - jsme mladá rodina, máme - nemáme děti, chceme víc dětí, tak aby měly svůj životní prostor, nebo naopak - uvolňujeme svůj dům pro naše děti a vnoučata (nevím, kolik je ti let), chceme žít ve zdravém a krásném prostředí, do kterého jsme se zamilovali, do této CHKO jsme jezdili již s rodiči a máme k ní citový vztah, ... atd. CHKO myslím může připomínkovat, ale rozhoduje obec. Chce-li obec nové občany, tak to by byla motivace
Odpovědět
@milanz1 jak mohou chtít soukromou plochu změnit na veřejnou zeleň, to nedává smysl. Nicméně může pomoci pokud už máte vymyšlenou stavbu, optimálně něco pro-ekologického co bude respektovat CHKO a vyargumentujete u města tento styl jako doporučený pro celou takovou budoucí stavební lokalitu. Město určitě bude mít taky zájem o rozšiřování a bude se jim s MŽP líp jednat když bude jasný a přijajatelný záměr.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?