Podklady pro SÚ pro stavební povolení, dostali jste potvrzení?

Profilova fotka
Ahojte všichni, prosím o radu... Když jsme dávaly na stavební úřad paré s podklady pro stavební povolení nedostaly jsme žádně potvrzení o tom, že jsme tam ten den podklady přinesly. Přijde mi to divné... :-| Když jsme se na to ptaly na podatelně, tak paní na mě čučela, jako bych chtěla něco zvláštního. Jak poznají, že mi od toho dne běží lhůta pro udělení povolení...?! jak jste to měly prosím Vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud o něco jde, nechávám si orazit kopii žádosti (první stránku, ať vím číslo jednací). Zatím jen na obecním úřadě, na stavební úřad jsme se ještě nedostali:((, takže tiše závidím, že máte všechno!
Odpovědět
Profilova fotka
@lamontana naštěstí máme super úředníka, který nám se vším poradil a ještě před podáním zkontroloval jestli máme vše. Samozřejmě projektant zapomněl dokreslit do situace sítě NN a bylo to. Dodávaly jsme to tedy na druhý den a takto to dopadlo... V ruce nemám vlastně nic... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@luculka23 Tak pokud je ten úřad normální, tak bych byla v klidu. Na životním prostředí jsme teď taky něco žádali a nic od toho nemám. Ale u nás na obci si beru kopii od všeho, neb tam to normální bohužel moc není. jak dlouho Vám trval ten proces od koupi pozemku po odevzdání kompletní dokumentace na sú?
Odpovědět
Profilova fotka
@lamontana Pozemek jsme měly náš, ale jinak projektant si dával s vypracováním na čas. Ale je fakt, že nám řešil veškeré podklady-radon, Čez,... Takže jsme předávaly skoro hned stavebnímu úřadu. Něco jsme si řešily sami-souhlasy od obce atd. Kopie jsem is dělala taky, protože s naším úřadem je to taky takové těžké :-D Takže nám to celé trvalo cca 3-4 měsíce. Jsem ráda, že už to máme za sebou... Jenže jak se pořád něco komplikovalo, tak pochybujeme o tom, že stihneme dám domek pod střechu :-( Ještě nás dostaly na SÚ s novelou o ZPF, kde jsme původně nemusely zaplatit nic, ale díky novele, která je v platnosti cca měsíc, jen tak vyhodíme 16 tisíc za to, aby jsme na zahradě mohly stavět. Nj, naši poslanci už neví kde by vydělaly...
Odpovědět
@luculka23 No, já na SÚ poslala manžela, s tím, aby paní koukla, jestli nám něco nechybí, paní řekla, že je to ok a poslala manžela do podatelny, kopii na oražení neměl, takže jsme v ruce také nic neměli a stavební povolení už máme doma :-) Tak přeji ať se též zadaří.
Odpovědět
Profilova fotka
@zenny2 děkuji za odpověď, budu teda také doufat :-D Máme to jen na ohlášku, takže snad do měsíce dorazí a budeme moct začít ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luculka23 naopak - poslanci úpravu zmírňovali ;-) Zpřísňovalo se před rokem, kdy napočítávali lidem tzv. ekologickou váhu vlivu, u některých lidí byla cena za vynětí m2 i víc, než samotná kupní cena m2 pozemku. Poté, co se zjistilo, co vymysleli za kravinu, to letos zmírnili a ekologická váha vlivu se nepočítá. Neplatili byste nic jen kdybyste to stihli ještě před tou původní novelou zákona, která se letos upravovala - zcela výjimečně - ve prospěch normálních lidí. Je dost možné, že kdybyste žádali před touto úpravou, platili byste násobek té částky, co platíte ;-)
Odpovědět
Obec mohla vyjmout urcitou lokalitu ze ZPF, pak se skutecne nemuselo nic platit. Nove uz zadne vyjimky nejsou a musi platit vsichni.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina zmírňovaly jak komu.... Vím, že poplatky byly šílené. Sama paní na úřadě nám říkala, že oni musely platit 400 tisíc. My jsme do konce června nemusely platit nic, protože máme pozemek v tzv. proluce. nyní po novele už vyjímky ani na proluky nejsou. Takže nám to spíš uškodilo :-S No, je to jedno my s tím bohužel nic neuděláme... A pak ty sliby, jak se snaží pomáhat mladým rodinám bydlet :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?