Požárně bezpečnostní řešení dřevostavby, máte zkušenost?

Prosím, ví někdo, jaké vzdálenosti se musí dodržet u dřevostavby z hlediska požárně bezpečnostní zprávy? Měníme projekt z cihláku na dřevostavbu a musíme mít novou požárně bezpečnostní zprávu a paní nám psala, že budou problémy, protože by nám případný požár zasahoval k sousedům, a ti by nám to nemuseli povolit. Odstupy máme naplánované 4m a 3,5 m od sousedů. Nemá s tímto někdo zkušenost? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@surikaty to se asi těžko dá takto podle těch informací, které poskytuješ. Ta stavba má nějaký požárně nebezpečný prostor, který vyplývá mimo jiné z toho, jak je velká. My máme ten prostor až 8 metrů směrem k sousedovi, a řeší se to např. kouskem kamenného zdiva uprostřed velké stěny (nebo představět), aby tam nebyla velká masa k hoření. Je to ale dost složité, myslím, že takto to nevyřešíš a musíš se obrátit na projektanta, který to umí, nebo na toho, kdo dělá požární zprávy
Odpovědět
Děkuji moc. Je mi jasné, že to tu nevyřeším, ale chci aspoň trochu zjistit, jak se toto řeší. Dům máme poměrně velký, asi 189m2.
Odpovědět
@surikaty Ahoj, my máme dřevostavbu od RD Rýmařov a jediná odstupová vzdálenost je od okna a to je 2,5m a je to dle plochy okna. Odstup od stěn bez otvorů je 0m. Dle znaleckého posudku jsou obvodové stěny posouzeny jako zcel apožárně uzavřené plochy.
Odpovědět
@hondrle Ahoj, děkuji moc. Takže je to prostě bráno jako "normální cihlový dům". Podívám se na složení.
Odpovědět
@surikaty podle mého asi jo. Na fasádě je polystyren a to má už skoro každý zděný dům.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?