Přenesení daňové povinnosti

Profilova fotka
Dobrý den, měl bych dotaz k DPH. Živnostník ( s.r.o.) mi dodal zámečnické práce ( zábradlí, montáž ) do novostavby mě jakožto fyzické osobě. Když jsem dostal fakturu tak tam nebylo započteno DPH s odkazem na tuto citaci .. Plnění je uskutečněno v režimu přenesení daňové povinnosti dle § 92a Zákona o DPH. Daň odvede zákazník. Lze toto aplikovat ve vztahu právnická osoba vs. fyzická osoba ? Děkuji za rady
Odpovědět
Nelze, tento režim funguje jen mezi PLÁTCI DPH.
Odpovědět
Profilova fotka
@majak78 . Děkuji. Takže jinými slovy, vystavovatel udělal chybu a může zpětně vyžadovat opravu daňového dokladu a tím pádem doplacení DPH. Z pohledu FÚ, je za vydání daňového dokladu zodpovědný ten kdo zboží prodává. Nechci totiž, aby se FÚ vozil po mne.
Odpovědět
Ano, udělal nejspíš chybu. Leda by Vám to chtěl dát bez DPH, vystavil doklad, aby nějaký byl a následně si ho do účetnictví vůbec nedal... takže on měl "černý příjem", který nemusí danit a vy to máte levnější o to DPH. Ale to byste na tomto řešení byli nejspíš dohodnuti předem, platili byste hotově atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja myslim, že se proste jen spletl. Upozornete ho na to, at to opravi.
Odpovědět
Profilova fotka
@kossakowski1980 A je vůbec to s.r.o. plátcem DPH?
Odpovědět
Jo, živnostník (OSVČ) může být plátcem DPH a také nemusí, ale také s.r.o. může a nemusí být plátcem DPH. Ovšem podle všeho plátcem je, neboť v opačném případě nemůže vydat takový doklad. Pakliže Ty plátcem DPH nejsi (což předpokládám), Ty ji odvést nemůžeš, nemáš jak. Jsem též živnostník i zaměstnanec, ale u živnosti nejsem plátce DPH, ve fakturách ode mne o DPH není ani zmínka (ani být nesmí). Jako v dnešní době já osobně bych uhradil to, co na té faktuře stojí a sral na to. Však to Tvá chyba není, Ty nemáš s DPH nic společného (na svou firmu - plátce DPH jsi to nekupoval), vyřízené, finančák Tebe potahovat nemůže, nemá proč a zač. Časem můžeš čekat oslovení tou firmou, že tu fakturu udělali blbě a budou po Tobě tu DPH chtít. Kdoví, jak to tak firma má, moc bych se o tom nezajímal. Neupozorňoval bych na nic a sral na to, nevíš, jak to třeba chtějí zašolichat. Nevzrušoval bych se, jsi z obliga, zaplať cenu, co tam máš a vymalováno.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?