Příčky jinak před kolaudací. Jak na to?

Ahoj, kdo může, poraďte. Kolaudovat mám v plánu někdy v létě, nicméně by mě zajímalo, jak to funguje, když vnitřní příčky jsou trochu jinak postaveny. Konkrétně jsem asi dvě příčky posunul oproti projektu cca o 1 metr. Nic zásadního se tím nezměnilo a jsou nenosné. Dokonce dveře zůstaly stejně jako v projektu. V přízemí jsem jednu nenosnou příčku postavil také trochu jinak a o 1,5 metru dál. To co bylo v projektu, byla hovadina. Projekt jsem koupil i s hrubou stavbou od jedné neslavné zkrachovalé stavební firmy. Může mi někdo poradit, jak na to? Jestli to mám nějak zakreslovat do origo projektu a jestli ano, tak jak se to dělá? A druhá věc. Musím mít ke kolaudaci zatepleno? V projektu zateplení je, ale na diskuzích jsem se nedočetl, jestli musím před nebo stačí po s tím, že mi to tam nějak zaznamenají, abych to dotvořil. Díky, přátelé, díky za info 8-) .
Odpovědět
U nás to chtějí tak, že zateplit určitě, alespoň do lepidla. Tím se potvrdí PENB. Příčky, pokud jsou opravdu nenosné a nemají vliv i na požárko nebo jiné podstatné vlivy, tak by mělo stačit je červeně zakreslit do úřadem schválené dokumentace. Popř. by po vás chtěli skutečné provedení stavby. To bych se zeptala u vás na úřadě, jakou mají praxi.
Odpovědět
@puhelin Aha. Díky za zprávu. Můj soused měl teda zkoulaudováno o hodně dřív, ale zateploval tak dva roky poté. Nevím teda, jestli se něco nezměnilo. A u vás je kde, smím-li být tak smělý? Jinak s tím PENB to bude divoký, protože původně je barák projektovaný na vytápění tepelným čerpadlem, ale od toho jsem upustil vzhledem k pořizovací ceně a budu vytápět elektrokotlem a krb. kamny. Je teda zajímavé, že tento typ vytápění je uveden v požární zprávě oproti PENB. Tak teď jsem z toho jelen.
Odpovědět
@wendhelin Asi bych se fakt domluvila na úřadě. Soused to třeba mohl mít v podmínce kolaudace, že do určitého termínu bude mít zatepleno.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme take posouvali pricky a zvetsovali okna oproti projektu, stavebni dozor to napsal do zpravy a projektant upravil v projektu a bez problemu. Zatepleni ke kolaudaci chteli, stacilo jim v lepiodle, ale kamarad stavel na okraji Prahy a musel mit i barevnou fasadu. Zeptal bych se, co chce SU ke kolaudaci, nam dali seznam.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?