Průkaz energetické náročnosti budovy. Kolik to stojí?

Profilova fotka
Ahojky budoucí stavitelky - taky vás to čeká??? Kolik to stojí a proč se to musí????????? ]-(
Odpovědět
1
2
Ahoj já jsem někdě četla, že to je pro nové budovy a starší to musí mít pokud mají 1000m2 víc. Takže si myslím že nový rodinný dům není budova. Ale třeba se pletu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Od nového roku musí mít energetický průkaz všechny novostavby. Je to v podstatě obdoba energetických štítků, s jakými se setkáváme u domácích spotřebičů. Skupiny A (nejúspornější - u domu tedy laicky znamená, že protopíte nejméně) až k nějaké té skupině G (energetičtí žrouti). Má to usnadnit orientaci kupců novostaveb a posléze i dalších kupců. Orientaci v tom, kolik je jejich bydlení bude stát na energiích. Průkaz musí mít od letošního ledna všechny novostavby, včetně malých RD a rekonstriované plochy nad 1000 m2 plochy, jak píše jannyska. Myslím, že průkaz vystaví specializované společnosti, pracující v oblasti topení a projekce.
Odpovědět
prukaz vystavi POUZE energeticky auditor, pokud chcete kontakt, pisnete mi do IP ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já vím, ale nejde mi do hlavy, proč se to musí - to je tolik peněz jen na víc - je to ke vzteku než k užitku!!!!!! ]-(
Odpovědět
beat, holt evropska norma..... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky koukněte na tento článek, je to tam vše docela dobře popsaný: http://bydleni.idnes.cz/energeticky-p... taky jsem se o to začala zajímat, ale jelikož už nám probíhá stavební řízení (územní rozhodnutí máme ze září a ohlášení jsme stihli dát na sú v prosinci) snad by se nás to ještě týkat nemuselo - vyhodit dalších 30tis by se mi teda fakt nechtělo!
Odpovědět
holky, kolik to zhruba stoji ten prukaz?
Odpovědět
Profilova fotka
Někde jsem četla, že 20.000 až 30.000 Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
Zase ale třeba u typových projektů by měl být v ceně toho projektu. Takže cena by se měla zvýšit jen nepatrně.
Odpovědět
jojo, ja jsem si ted zjistovala, ze u G-servisu je cena 7 tisic za tento prukaz
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsme měli hotový projekt už v říjnu 2008 a žádost o stavební povolení budeme dávat asi až vˇbřeznu, budeme si taky muset obstarat ten štítek? Když jsem se byla ptát v prosinci na stavebním úřadu co všechno budem potřebovat ke stavebnímu povolení, tak mi nic o štítku neříkali.. Tak teď nevim jestli si to máme zajistit??
Odpovědět
Profilova fotka
ZBARTOVA: Ano - budete si o to muset požádat - kdyby žádost o stavební povolení podali v prosinci - nemuseli byste si to obstarávat, jestliže až v březnu - tak bohužel ano. :( Od 1.1.2009 - pro nás to taky není vůbec příjemná zpráva - je to dost peněz navíc a jen proto, aby se makléřům dobře prodávali domky - beru to jako podraz!!! ]-( Ale co už - obejít se to bohužel nedá..... :-(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Takže až budeme podávat žádost nastavební povolení, tak už ho musíme mít?
Odpovědět
Profilova fotka
ZBARTOVA: Ano - a stojí to - bylo psané na inetu cca 20-30 tisíc. Ale dá se to sehnat i levnějí. ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ale nejdříve se informujte na vašem příslušném Stavebním úřadě, zda to platí i pro vás - je to od 1.1.2009! Takže myslím, že ano.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte holky tak nás vyjde ten štítek tak zhruba na 5-7 tis.
Odpovědět
ahoj pro ty co maji typovi projekt od ARCHIPELAG tam delaji energeticky stitek za 5000 kč s dph
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, vy co máte už vypracovaný energetický průkaz..je to pouze ten jeden papír? Projektant nám totiž říkal, že dělá pouze ten jednostránkový bez razítka, ale ten vícestránkový s razítkem (audit) už nedělá..tak nevím co přesně bude stačit pro stavební povolení? Díky za radu
Odpovědět
Tak ten průkaz je potřeba doložit při stavebním povolení i ohlášení na novostavby RD. Skládá se z několikastránkového protokolu a vlastního grafického barevného průkazu (štítek). Obojí je nutno doložit stavebnímu úřadu (platí od 1.1.). Holt je to nová povinnost pro stavebníky. Pro další info, nebo kontakt na vypracování průkazu za rozumnou cenu napište na IP.
Odpovědět
Profilova fotka
Ale lidí, co začali stavět (měli stavební povolení) před 1.1:2009 se to netýkáne, ne? :-S
Odpovědět
jojo ten kdo ma uz stavebni povoleni tak ma usetrene penizky(netyka se ho to) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ok, dík
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, jelikož se nás energetický průkaz taky týká, tak už jsme se na něj informovali. Oslovila jsem jednoho energet. experta tady v Brně. Řekl mi, že k tomu potřebuje jen kopii projektu, hotové to bude mít max. za týden a stát to bude 2-5 tisíc (podle náročnosti). Ty energet. experty, kteří to vystavují si můžete najít tady: http://www.mpo.cz/cz/energetika-a-sur... Stačí zadat váš kraj a obor - energet. certifikace budov. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Pro akcul: Prosím, mohla bys mně poslat na mail eva.mat@centrum.cz jméno energetického experta z Brna. Cena, kterou uvádíš je jedna z nejlevnějších, co jsem zjistila a za takovou blbost platit např. 10000,-se mně opravdu nechce. Díky moc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Tak nás energetický štítek výjde na 4 tisíce. Takže super cena, i když nám to taky příjde jako zbytečnost. Ale lepší něž výše zmiňovaných 20 až 30 tisíc...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
My jsme řešili jen přístavbu k RD a projektant nám řekl, že prý tento průkaz budeme potřebovat (máme jen ohlášku), nabídl nám jej za 7 tis. Kč. Nakonec mi to nedalo, zavolala jsem si sama na stavební úřad a týká se to skutečně jen novostaveb či přístaveb v případě, že celková podlahová plocha přesáhne 1000m2, což rozhodně RD těžko... Takže jen kdyby někdo musel řešit podobný případ... Takže důvěřuj, ale prověřuj (dobrých uspořených 7 tis. Kč)
Odpovědět
Profilova fotka
heluz chce za štítek 3000Kč a pokud si od nich objednáte cihly, tak vám ty 3000Kč vrátí ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@hhranolka dobrý večer, mohla bych se zeptat, jak dlouho trvá než heluz štítek zpracuje?
Odpovědět
Profilova fotka
@l_baruska jejda,... ja si to uz vubec nepamatuju :( ale vim, ze tenkrat rikali, ze zalezi, kolik toho budou mit ... zkuz jim tam zavolat, taky jsem se domluvila telefonicky....
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?