SJM podíl na manželku

Dobrý den,chtěl bych manželku zahrnout do SJM zkolaudovaný RD. Do této doby vlastnim vše já. Nevíte prosím postup nebo přímo zkušenost. Vím něco o notáři,ale prý stojí 15 000Kč,což se mi nechce. Děkuji předem.
Odpovědět
A proč SMJ ? Darujte jí ideální polovinu a bude vás to stát jen 1000 Kč za návrh na vklad plus poplatek za ověření darovací smlouvy.
Odpovědět
Takže myslíte sepsat darovací smlovu a na poště ověřit podpisy? To by mohl být nějaký vzor někde na webu. Jinak děkuji
Odpovědět
Společné jmění manželů (SJM) vzniká okamžikem uzavření manželství, existuje po celou dobu jeho trvání a zaniká až se zánikem manželství.
Odpovědět
@sindlerka to vim,děkuji. RD sem postavil a zkolaudoval před svatbou a i hypo je jen na mě. Takže jestli opravdu stačí ta darovací smlouva. Na webu sem koukal do nějaké kalkulačky a dle hodnoty nemovitosti by notář stál 12 500Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na vícero okolnostech, majetek v SJM a vlastnictví 1/2 nemovitosti není resp. nemusí být vždy totéž....zejména v krizových situacích @sindlerka nerozumím, co jste tím chtěla říct....já například za trvání manželství nenabývám nic do SJM a přesto vlastním za dobu trvání manželství několik nemovitostí, které jsem před jeho uzavřením neměla....
Odpovědět
Profilova fotka
@danula85 darovací smlouva je z pohledu finanční náročnosti výhodnější
Odpovědět
Pokud jste s manželem SJM nezúžili před svatbou tak vše spadá do sjm pokud jste je nedostala darem.
Odpovědět
Vzor darovací smlouvy najdete na netu. Ověření podpisů stačí 1x. Na katastru vyplníte návrh na vklad a přiložíte ověřenou darovací smlouvu. Nic na tom není, dělal jsem to nedávno. Je nesmysl cpát zbytečně peníze těm nenažraným právníkům.
Odpovědět
Pokud na to máte hypo, tak má do toho i co kecat banka. (pokid na to je zástava)
Odpovědět
Dobrý večer, děkuji všem moc za rady. Ještě sem vyhledával na netu a dle toho co píší právníci apod,tak v mém případě,kdy sem nabyl majetek před svatbou a žena neměla se mnou žadný závazek vůči majetku nebo hypo,tak sem vlastník i po svatbě jen já. SJM se hlavně týká manželství jako takového,pak existuje zúženi nebo rozšíření SJM.Což já půjdu do toho rozšíření. Ohledně banky,stačí jim dát vědět jen tuto informaci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?