Směna (výměna) pozemku, jak dlouho trva na KÚ?

Nevíte někdo,jak dlouho trvá na KÚ směna pozemku?A kolik to stojí?
Odpovědět
@brosta 1000,- Kč za návrh na vklad. Doba řízení - 20 dnů povinná blokace, poté možno zapsat změnu do KN - jak dlouho toto bude trvat je úřad od úřadu různé.
Odpovědět
@viky007 děkujíííííí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@viky007 @brosta Měníte pozemky mezi sebou a platíte nějaké daně ? Také chcem prohodit se sousedem pozemek, o 1tis vím ale samotný převod nic nestojí, nebo to je "jen" změna majitele ?
Odpovědět
@petrsv1000 tak to ti přesně neřeknu,ale myslím že ,,jen,, změna majitele to nebude,protože určitě ty pozemky nemáte na m2 stejné a daň z nemovitost tedy z pozemku se počítá podle m2 ...mají na to tabulky na FÚ
Odpovědět
@petrsv1000 Řeší se to formou směnné smlouvy. Platí se daň z převodu (dnes daň z nabytí nemovitosti) - vše dle dispozic FÚ. Pokud směňujete části pozemků, je nutný geometrický plán, ten taky něco stojí.
Odpovědět
Profilova fotka
@brosta jsou o cca 20m2 rozdílné, mají něco kolem 3tis m2 ... @viky007 měnili bychom je celý kus za kus, jde mi o ty daně aby se zbytečně neplatilo.... takže bychom si je vlastně museli asi jako přeprodat ne ?
Odpovědět
Profilova fotka
my teď směňujeme pozemky, zatím jsem si dala žádost na stavební úřad a až mi odepíši zajdu na katastr na zavkladování, tam to leží 30dní, (minulý měsíc jsem si dávala vklad a nebylo to dříve), stálo mě to zatím 3tis geodeta, podání žádosti 0 a na katastru 1tis za vklad. Daně nevím jak se budou řešit, nic si doplácet ani vyplácet nebudeme, máme to pozemek za pozemek tak uvidíme.
Odpovědět
@petrsv1000 I tak se to dá říct. U směny se ale daň počítá trochu jinak. Vždy musíš ve smlouvě uvést hodnotu směňovaného majetku. Nejlépe je se dopředu informovat na FÚ. Když ale použiješ směnu, minimálně nemusíš platit 2 krát 1000,- Kč za vklad.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivvulinka a geodet to musel vyměřet ? Nám by v podstatě stačilo prohodit majitele ;-) tak když si vzpomeneš tak sem pak napiš jak si dopadla ;-) @viky007 no právě aby ho nenadhodnotili.... :-D jakmile jde o daně jsme milionáří ale pro banku sme chudáci.... asi se zkusím poptat na katastru ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Není nic jednoduššího než si nechat udělat jedním znalcem znalecké posudky. Stejně asi budou pro daň potřeba. Lépe než na katastru se ptej raději na FÚ. Prohození pozemků není totiž nic jiného než obyčejná směna.
Odpovědět
Profilova fotka
@viky007 no vždyť říkám a za odhad budou chtít majlant.... a ještě to odhadnou na hodně aby z toho měli procenta :-| Jo FÚ můžu zkusit, ten mám po cestě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 no geodet zanesl nový geomerák na katastr a tam s tím musí souhlasit. Tak je geodet u nás asi nutný, musí to být znovu zakresleno atd.
Odpovědět
Článek se načítá
@petrsv1000 Daň se u směny platí jen z toho pozemku, jehož hodnota je vyšší (ne tedy daň z převodu obou pozemků) – tuto jedinou daň pak poplatníci dělí mezi sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivvulinka tak to pak asi jo... @viky007 no my je máme identické, jen je potřebujem prohodit, tak snad to půjde bez komplikací a hlavně větších financí ;-)
Odpovědět
@ivvulinka Ano, ve Vašem případě budete směňovat části pozemků, je tedy nutný GP. GP musí odsouhlasit KÚ a s navržením dělením pozemků musí rovněž souhlasit SÚ. @petrsv1000 Nevím jak je to teď od roku 2014, ale možná znalecký posudek není ani potřeba. Možná bude záležet na Vás dvou na kolik si pozemky ohodnotíte. Lépe se opravdu zeptat na FÚ a podle toho se pak zařídit.
Odpovědět
Profilova fotka
@viky007 jojo něco takového jsem také slyšel, jen ta částka nesmí být podezřelá, resp.podezřele nízká :-D
Odpovědět
@petrsv1000 asi tak nějak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@viky007 @brosta Tak se máma ptala na finančáku a od letoška se platí daň i za směnu pozemku :-| je to nějaké procento z odhadní ceny ( tu prý na finančáku vědí asi podle tabulek...) no ještě že mám jen louku, ale i tak to budem muset platit za to že si jen prohodíme pozemky... jsou to šmejdi ]-( + ještě tisíc na katastr...
Odpovědět
@petrsv1000 dík za info....ti nahoře už neví,za co by chtěli platit daně...doufám,že to bude jen nějaké malé procento,nebo mě už z těch poplatků klepne pepka :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@brosta jo to taky doufám.... naštěstí ta naše louka má cenu jen cca 80tis.... tak to nebude tak drahý.... snad :-D
Odpovědět
@petrsv1000 Teď po novu je to tak, že se u směny platí stejná daň jako u převodu - 4 %, a každý platí sám za sebe, tj. každý 4 % z hodnoty směňovaného pozemku. Takže buď si necháte udělat znalecké posudky, každý na svůj pozemek, a z toho pak každý odvedete 4 %. Nebo si sami určíte hodnoty směňovaných pozemků a z toho poté každý odvedete daň. Takhle je to teď po novu, ověřeno přímo na FÚ.
Odpovědět
@viky007 @petrsv1000 tak jsem byla dnes taky na FÚ,je to tak jak píšete akorát paní mi řekla,že se NEMUSÍ dělat znalecký posudek,takže si dejte do smlouvy nejnižší cenu a je to.....ale fakt kocourkov toto už....
Odpovědět
Profilova fotka
@brosta jojo to už taky vím, že posudek být nemusí, ale u nás mi řekli, že si hodnotu pozemlu zjistí sami a pak z toho jen zaplatíme... jojo kocourkov..... jinak bychom si to ohodnotili na pár korun :-D a kdyby se jim to zdálo málo tak si ho můžou klidně koupit :-D @viky007
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?