Menu Forum

Stavba nad 150 m2. Můžeme stavět svépomocí?

8. čer 2012  •  Otázka  • 
fotoportrét
fotoportrét
petromila13
Registrovala se 22. března 2012 na modrastrecha.cz. Přidala 2 příspěvky. Region Břeclav.
fotoportrét
fotoportrét
petromila13
Registrovala se 22. března 2012 na modrastrecha.cz. Přidala 2 příspěvky. Region Břeclav.
 Zdravím všechny stavebníky. Momentálně stavíme rodinný domek, který má 158 m2. Tento dům si stavíme svépomocí. Dozvěděla jsem se však od stavebního úřadu, že při zastavěné ploše nad 150 m2 musí stavbu provádět odborná firma. Prosím o radu, jakým způsobem lze toto obejít? Slyšela jsem např., že když nechám upravit stavební projekt a zazdím spojovací dveře mezi obytným prostorem a garáží, tak to bude považováno jako 2 samostatné objekty a odpadne mně problém s hledáním firmy..
Prosím poraďte. emoticon
22. bře 2012 v 08:53  •  To se mi líbí
 Přidej svoji odpověď
fotoportrét
fotoportrét
aurinko
26
Registrovala se 10. července 2007 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 546 příspěvků a 5 alb. Má 8 přátel.
fotoportrét
fotoportrét
aurinko
26
Registrovala se 10. července 2007 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 546 příspěvků a 5 alb. Má 8 přátel.
 Pokud obytný prostor s garáží stavíte jako celek (jedno, jestli obě části spojují dveře nebo ne), tak to 2 samostatné objekty určitě nejsou. Leda mít nějakého známého, který vám pro stavební úřad potvrdí, že vám dům postavila jeho firma...
22. bře 2012 v 10:40  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
staflicka
247
Registrovala se 6. října 2010 na modrastrecha.cz. Přidala 972 příspěvků. Má 102 přátel. Region Plzeň.
fotoportrét
fotoportrét
staflicka
247
Registrovala se 6. října 2010 na modrastrecha.cz. Přidala 972 příspěvků. Má 102 přátel. Region Plzeň.
 Obejít to bohužel nejde, musíš si sehnat firmu, která ti to "postaví" papírově...
23. bře 2012 ve 13:07  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
kata267
3
Registrovala se 6. dubna 2007 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 35 příspěvků. Má 5 přátel.
fotoportrét
fotoportrét
kata267
3
Registrovala se 6. dubna 2007 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 35 příspěvků. Má 5 přátel.
 Stavba nad 150m2 (i když pouze přízemní) musí být postavena odbornou firmou, to obejít nelze. Je ale někde přesně definované co všechno přesně musí být od firmy? Tzn. např.jen hrubá stavba, nebo střecha, nebo je nutné mít od firmy i základy? nebo i vnitřní úpravy jako podlahy,kachličky, omítky apod.?
24. kvě 2012 ve 20:14  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
varo
21
Registrovala se 11. srpna 2006 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 162 příspěvků. Má 17 přátel. Region Přerov.
fotoportrét
fotoportrét
varo
21
Registrovala se 11. srpna 2006 na beremese.cz. Na modrastrecha.cz přidala 162 příspěvků. Má 17 přátel. Region Přerov.
 najít si stavební firmu, která ti pro potřeby SÚpotvrdí, že staví ona.
24. kvě 2012 ve 23:20  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
snanok
12
Registrovala se 27. listopadu 2011 na modrastrecha.cz. Přidala 59 příspěvků. Má 6 přátel. Region Rakovník.
fotoportrét
fotoportrét
snanok
12
Registrovala se 27. listopadu 2011 na modrastrecha.cz. Přidala 59 příspěvků. Má 6 přátel. Region Rakovník.
 Mě by spíš zajímalo, jestli to nemůže být povrzené od živnostníka, který má jako předmět podnikání nějaké to stavení. Máme totiž podobný problém a nám to bude stavět taková partička živnostníků tady z dědiny. Dotaz na SÚ zda nám to projde jsme ještě nevznesli...nechceme je moc dráždit emoticon
8. čer 2012 v 11:35  •  To se mi líbí
fotoportrét
fotoportrét
yess99
60
Registrovala se 8. dubna 2012 na modrastrecha.cz. Přidala 199 příspěvků. Má 42 přátel.
fotoportrét
fotoportrét
yess99
60
Registrovala se 8. dubna 2012 na modrastrecha.cz. Přidala 199 příspěvků. Má 42 přátel.
 Je jedno, jestli je to živnostník nebo firma, jen musí mít živnostenský list na živnost vázanou : Provádění staveb, jejich změn a odstraňování.
8. čer 2012 ve 12:28  •  To se mi líbí
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla fóra. Poznámka admina: “Na reklamu slúži profil Profesionála”
19. únor 2015 v 16:26 • mmartinik