Stěhování do nového. Mám to hlásit stavebnímu úřadu?

Profilova fotka
ahoj, chtěla bych se zeptat těch, dříve než budu volat na stavební úřad. máme jakž takž dokončený domeček, takže se plánujeme v prosinci stěhovat. niméně kolaudace zatím nebude - když to vyjde tak v březnu. je třeba to nějak stavebnímu úřadu nahlásit? má i tak nějaké podmínky, co v domku musí být?díky všem za rady .. :-)
Odpovědět
užívání stavby bez předchozího oznámení stavebnímu úřadu je sankcionováno pokutou a bydlení v nezkolaudovaném domě je proti zákonné. (nicméně tak bydlí nespočet lidí-takže doufejte, že vás stejně jako je nikdo nenabonzuje ;).
Odpovědět
Profilova fotka
@betakaroten díky .. :( vzhledem k tomu, že máme super sousedku tak to bude radost ... snad si nevšimne, že tam už bydlíme - jezdí tam jen ne chatu ...
Odpovědět
Profilova fotka
obnovím téma a byla bych ráda, kdyby se mi někdo ozval, kdo toto využil. ve stavebním zákoně je psáno § 123 Předčasné užívání stavby (1) Stavební úřad může na žádost stavebníka vydat časově omezené povolení k předčasnému užívání stavby před jejím úplným dokončením, pokud to nemá podstatný vliv na uživatelnost stavby, neohrozí to bezpečnost a zdraví osob nebo zvířat anebo životní prostředí. U stavby prováděné dodavatelsky stavebník k žádosti připojí dohodu se zhotovitelem stavby, obsahující jeho souhlas, popřípadě sjednané podmínky předčasného užívání stavby; u ostatních staveb navrhne stavebník podmínky předčasného užívání stavby v žádosti. Účastníkem řízení je stavebník, zhotovitel stavby a vlastník stavby. (2) Nejsou-li splněny podmínky podle odstavce 1 pro povolení předčasného užívání stavby, stavební úřad žádost zamítne. (3) Po dokončení stavby se podle okolností postupuje podle § 122, popřípadě podle § 120 nebo 124. máte zkušenosti? co je k tomu třeba?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?